ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣΑγαπητές Συνδημότισσες – Αγαπητοί Συνδημότες,

Συμπολίτες του Δήμου Γρεβενών,

Φίλες και Φίλοι

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο τόσο για την Ελλάδα όσο και για την πόλη μας. Από τη μία η πολυπαραγοντική, με έντονο οικονομικό αντίκτυπο, κρίση και από την άλλη η παντελής έλλειψη δομών ανάσχεσης έχουν οδηγήσει μεγάλο κομμάτι των πολιτών στην εξαθλίωση. Ο Δήμος Γρεβενών με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε ολόκληρη τη χώρα, με έντονο δημογραφικό πρόβλημα, συρρικνούμενος οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά, ασφυκτιά και ζητά άμεσα λύσεις στα προβλήματά του. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η νέα Δημοτική Αρχή θα κληθεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της επόμενης ημέρας σε ένα περιβάλλον ευμετάβλητο και δυσχερές αλλά ταυτόχρονα δημιουργικό και γεμάτο νέες προκλήσεις.

Στο εγχείρημα αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν, χωρίς αποκλεισμούς, με επίκεντρο την πρόοδο του τόπου μας, την αναβάθμιση και τη μεταρρύθμιση της Τοπική Αυτοδιοίκησης, την ενίσχυση της ανάπτυξης, την αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη.

Οι απόψεις μας, οι ιδέες μας και οι θέσεις μας πηγάζουν από τις ανάγκες της κοινωνίας των Γρεβενών και διέπονται από βασικές αρχές βάσει των οποίων οι πολίτες θα μας κρίνουν και θα μας αξιολογήσουν.

Πιστεύουμε:

–         στην αυτοδιοίκηση ως θεσμό αυτοπροσδιοριζόμενο και αυτοδιάθετο με έρεισμα όλες τις συνθετικές δυνάμεις της κοινωνίας διασφαλίζοντας πολυφωνική ισορροπία και κοινωνική συνοχή. Ξεκινούμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες χωρίς αυτό να μας εμποδίζει να βάζουμε ψηλότερα αυτό που μας ενώνει που δεν είναι άλλο από την αγάπη μας για τα Γρεβενά. Στα πλαίσια αυτά, δηλώνουμε ότι δεν ζητήσαμε, δεν θα ζητήσουμε αλλά ούτε και θα δεχθούμε στηρίξεις και χρίσματα από πολιτικά κόμματα.

–         στις απολύτως συμμετοχικές, δημοκρατικές και πλειοψηφικές διαδικασίες που θα έχουν ως πρωταγωνιστή τον πολίτη. Θέλουμε να ανοίξουμε τις πόρτες του Δήμου προτρέποντας τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νέα γενιά να εκφράζονται ελεύθερα και να συνδιαμορφώνουμε την ατζέντα της δημοτικής αρχής σε όλους τους τομείς. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια ομαλή και υγιή δημοτική διοίκηση.

–         στη χρηστή διοίκηση που μέσω της διαφάνειας, της αλήθειας, της αξιοκρατίας, της νομιμότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εξάλειψης της γραφειοκρατίας θα συντελέσει στην αναδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ δημότη και διοίκησης αποβάλλοντας πρακτικές εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων και προώθησης προσωπικών συμφερόντων.

–         στην ανιδιοτέλεια και την αλληλεγγύη. Η ανάπτυξη ιστών κοινωνικής δομής αποτελεί την πεμπτουσία του θεσμού των Δήμων, ως βαθμίδος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέτοντας στο επίκεντρο των δράσεων τον συμπολίτη-συνάνθρωπο ως μονάδα αλλά και ως σύνολο δίδοντας στην έννοια του τοπικού συμφέροντος την έμψυχη διάσταση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Βασιζόμαστε στον σεβασμό της διαφορετικότητας και όχι στην ισοπέδωση των προσώπων διασφαλίζοντας την πρόσβαση και την ισότιμη μεταχείριση όλων ενώπιον της τοπικής διοίκησης πατάσσοντας κάθε ίχνος ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Η παρουσία μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου αποτελεί δίοδο έκφρασης και προσφοράς για όλους όσοι, με συνδετήρια δύναμη την αγάπη για τα Γρεβενά, επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο μας σεβόμενοι πλήρως τις διακριτές ιδεολογίες και την κομματική προέλευση καθενός χωριστά.

Γρεβενά 25 Φεβρουαρίου 2014

Με τιμή

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών

Γεώργιος Δασταμάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.