Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απειλές Άδωνι: όσοι κάνουν αίτηση στο ΠΕΔΥ και δεν πάνε, εκτός ΕΟΠΥΥ

Φεβρουάριος 25th, 2014 by Χρήστος Μίμης

”Όσοι γιατροί κάνουν αίτηση στον νέο φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΔΥ) και στην συνέχεια δεν πάνε, δεν πρόκειται να δούνε ποτέ τον ΕΟΠΥΥ ξανά”

ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ..ΚΟΙΤΑΞΕΙΔιεμήνυσε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όποιος τους καλεί να κάνουν αίτηση και μετά να μην πάνε, τους κάνει κακό, είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι όσοι γιατροί δεν κάνουν αίτηση θα είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ αμέσως.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για τον νέο φορέα το ΠΕΔΥ λήγουν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, και μέχρι την περασμένη Παρασκευή, αίτηση ένταξης είχαν δηλώσει 1.389 γιατροί.

Αναφορικά με τα Πολυιατρεία, αυτά θα ανοίξουν στις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με τον υπουργό, ενώ μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί όλες οι Μονάδες  του ΕΟΠΥΥ εκτός από τις 6 που είναι σε κατάληψη. Πρόκειται για τις εξής: Βύρωνα, Δάφνη, Πετρούπολη, Αργυρούπολη, Ν. Κόσμος και Οίκος Ναύτου. Οι γιατροί, διευκρίνησε ο κ. Γεωργιάδης, θα τοποθετηθούν στις ίδιες Μονάδες που υπηρετούσαν και δεν δικαιούνται αποζημίωση. «Τι να κάνουμε, να τους πάρουμε και μία Φιλιππινέζα για το σπίτι;» υπογράμμισε, κάνοντας σαφές ότι η κόντρα και το μένος του με τον ιατρικό κλάδο είναι μεγάλη.

Εν τω μεταξύ, κατάλογοι με τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι εξυπηρετούν ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αναρτώνται στα δημαρχεία όλης της χώρας για την ενημέρωση των πολιτών, μετά από την αναστολή της λειτουργίας των πολυιατρείων του Οργανισμού σε όλη τη χώρα.

Τα στοιχεία των 5.000 συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών γιατρών είναι επίσης διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr).

onmed

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 25th, 2014 at 15:31 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply