Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Δείτε εύκολα ποιος είναι ο σωματότυπός σας!

Φεβρουάριος 24th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Εάν γνωρίζετε τον σωματότυπό σας, τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε τη μάχη με τα περιττά κιλά

 

Παράλληλα, θα ανακαλύψετε τα «αδύνατα» σημεία του, ώστε να λάβετε τα μέτρα σας και να είστε προστατευμένοι από προβλήματα υγείας από τα οποία μπορεί να κινδυνεύετε.

Σωματότυπος «μήλο»

Το πάχος συγκεντρώνεται κυρίως στην κοιλιά και το σώμα έχει το χαρακτηριστικό σχήμα του μήλου. Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ως κεντρικού τύπου και είναι πιο κοινή στους άνδρες από ο,τι στις γυναίκες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν έχετε τον συγκεκριμένο σωματότυπο είναι πιο εύκολο να αδυνατίσετε, ωστόσο διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσετε προβλήματα υγείας όπως διαβήτη, υψηλή χοληστερίνη, αυξημένο σάκχαρο αίματος, δυσκοιλιότητα, πρήξιμο, καρδιαγγειακά νοσήματα και υπέρταση.

Σωματότυπος «αχλάδι»

 

Το λίπος συγκεντρώνεται κυρίως στους γοφούς και τους μηρούς και το σώμα έχει το λεγόμενο σχήμα του αχλαδιού. Ο σωματότυπος αυτός παρατηρείται συχνότερα στις γυναίκες. Τα κακά νέα είναι ότι η απώλεια βάρους είναι δυσκολότερη στα συγκεκριμένα σημεία. Τα άτομα με τη συγκεκριμένη κατανομή βάρους κινδυνεύουν περισσότερο από προβλήματα στις αρθρώσεις λόγω των περιττών.

 

Σωματότυπος «κλεψύδρα»

 

Το σχήμα του σώματος στις γυναίκες μοιάζει με «κλεψύδρα», ενώ στους άνδρες προσομοιάζει με «ορθογώνιο». Πρόκειται για μεσοφορμικό σωματότυπο, με πλατύς ώμους, στενή μέση και χαμηλά ποσοστά λίπους. Αυτός ο τύπος του σώματος θεωρείται πιο αθλητικός και μπορεί συνήθως να κερδίσει ή να χάσει βάρος εύκολα.

 

Σωματότυπος «μπανάνα»

 

Αν ο σωματυπός σας μοιάζει περισσότερο με «μπανάνα», τότε πρόκειται για εκτομορφικό. Χαρακτηρίζεται από μακρά χέρια και πόδια, μικρό κορμό, λεπτούς ώμους και χαμηλή αποθήκευση λίπους. Τα άτομα με αυτό τον τύπο σώματος διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάρουν εύκολα βάρος.

onmed

This entry was posted on Δευτέρα, Φεβρουάριος 24th, 2014 at 21:17 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply