Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Θερίζει” η γρίπη στην Ελλάδα – 58 οι νεκροί…

Φεβρουάριος 23rd, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μακραίνει επικίνδυνα ο κατάλογος με τους νεκρούς από την γρίπη

Η1Ν1 - ΓΡΙΠΗΤρεις ακόμα άνθρωποι, που νοσηλεύονταν, έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των νεκρών από τη γρίπη να ανεβαίνει στους 58.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής  Θεραπείας αυτή την στιγμή είναι 60, ενώ από την αρχή που ξεκίνησε η έξαρση της γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 181 άνθρωποι.

Το πιο σοβαρό θέμα όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ότι η φετινή εποχική γρίπη, χαρακτηρίζεται από το στέλεχος H1N1pdm2009, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερα σοβαρή νόσο ακόμη και σε νεαρά και υγιή άτομα.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όσοι απεβίωσαν από την γρίπη, είχαν και άλλα υποκείμενα νοσήματα, ήταν παχύσαρκοι και χρονίως πάσχοντες, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονταν και δύο παιδιά.

Οι γιατροί συστήνουν με την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων, οι ασθενείς να λαμβάνουν αντιικά φάρμακα τα οποία, όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία των νοσοκομείων.

This entry was posted on Κυριακή, Φεβρουάριος 23rd, 2014 at 19:11 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply