Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποφυλακίζονται κατάδικοι με προβλήματα υγείας -Για ποιες περιπτώσεις ισχύει

Φεβρουάριος 23rd, 2014 by Χρήστος Μίμης

Η τρομερή φυλακή Ράικερς της Νέας Υόρκης, όπου οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος ο κατηγορούμενος επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν (AP Photo/Bebeto Matthews)Το κατώφλι της φυλακής θα μπορούν να διαβαίνουν οι κατάδικοι που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή στην Τετάρτη (26/2).

Η τροπολογία αφορά κατάδικους που εκτίουν ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης έως δέκα χρόνια και πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, ημιπληγία, παραπληγία, ή έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς ή νεφρού ή έχουν καρκίνο ή είναι οροθετικοί. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, απολύονται και οι κρατούμενες μητέρες που έχουν μαζί τους τα ανήλικα τέκνα τους.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή της απόφασης, για όλους, είναι οι κρατούμενοι να έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους, ενώ το νόσημά τους θα πρέπει να βεβαιώνεται από δημόσιο θεραπευτικό ίδρυμα. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, παιδεραστία και οργανωμένο έγκλημα, όπως και οι καταχραστές του Δημοσίου.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, Φεβρουάριος 23rd, 2014 at 11:47 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply