Weekend εν όψει και ήδη μπορεί να σκέφτεστε: “πάλι μία από τα ίδια”; Όχι και πάλι όχι-τουλάχιστον αυτό το σαββατοκύριακο. Δείτε πώς

gunaikaΗ οικονομική κρίση έκλεισε τους περισσότερους από εμάς στα σπίτια μας, στερώντας μας τις εκδρομές, τη νυχτερινή διασκέδαση και πολλές «πολυτέλειες» που συνηθίζαμε να χαρίζουμε στους εαυτούς μας τα σαββατοκύριακα. Η οικονομική κρίση όμως, έχει και ένα καλό (πολλά έχει αλλά εδώ θα αναφερθούμε σε ένα). Ενισχύει την εφευρετικότητα (πενία τέχνας κατεργάζεται), τη συντροφικότητα και την ανακάλυψη όλων των πραγμάτων που μπορούμε να απολαύσουμε δωρεάν και μέσα από αυτά να διασκεδάσουμε, να γνωρίσουμε τους φίλους μας περισσότερο και να περάσουμε ένα -καθόλου μίζερο αλλά- πολύ ωραίο σαββατοκύριακο. Ακολουθούν 15 εναλλακτικές για ένα φανταστικό διήμερο:

1.Μάθετε κάτι

Το διαδίκτυο είναι το μεγαλύτερο δώρο που έχει γίνει στην ανθρωπότητα και θα αντιληφθείτε την αλήθεια αυτής της πρότασης όταν αποφασίσετε να μάθετε να πλέκετε, να παίζετε κιθάρα ή να επεξεργάζεστε φωτογραφίες με το photoshop μέσα από video και ιστοσελίδες που σας δείχνουν/ εκπαιδεύουν πως ακριβώς να τα κάνετε όλα αυτά. Και όλα αυτά δωρεάν και από τον καναπέ σας.

2. Κάντε σπιτικό spa

Αυτό το σαββατοκύριακο μείνετε μέσα και φερθείτε στον εαυτό σας βασιλικά. Καλέστε ένα φίλο ή μια φίλη σας, βρείτε συνταγές ομορφιάς στο internet και ανοίξτε τα ντουλάπια της κουζίνας για να τις κάνετε πραγματικότητα.

 

3. Παίξτε παιχνίδια

Πάλι σας παραπέμπουμε στο internet, αλλά είπαμε, είναι το καλύτερο δώρο που έχει δοθεί στον  σύγχρονο άνθρωπο! Στο διαδίκτυο θα βρείτε δωρεάν, ό,τι παιχνίδι μπορείτε να φανταστείτε, μέχρι και φίλους για να παίξετε μαζί τους το αγαπημένο σας παιχνίδι. Είτε θέλετε να βελτιώσετε τη μνήμη σας μέσω παιχνιδιών, είτε να παίξετε μαζί με άλλους ανά τον κόσμο παιχνίδια στρατηγικής, είτε θέλετε απλά να σπάσετε το προσωπικό σας ρεκόρ στο Tetris, μπορείτε να το κάνετε δωρεάν αυτό το σαββατοκύριακο.

4. Οργανώστε τις φωτογραφίες σας

Είτε πρόκειται για εκτυπωμένες φωτογραφίες, είτε για ψηφιακές, ήρθε η ώρα να τις οργανώσετε σε θεματικά λευκώματα και όχι μόνο να τις τακτοποιήσετε και να γλιτώσουν από τη σκόνη που τόσο καιρό μαζεύουν (αν είναι τυπωμένες), αλλά και να τις επεξεργαστείτε και να τις κοινοποιήσετε σε φίλους και συγγενείς (αν είναι ψηφιακές).

 

5. Κοιμηθείτε

Για πρώτη φορά αφιερώστε χρόνο στην προετοιμασία του ονειρεμένου σας ύπνου και ετοιμαστείτε για το πιο χαλαρωτικό απόγευμα της εβδομάδας. Συγκεντρώστε μαξιλάρια, απαλές κουβέρτες, πάρτε το αγαπημένο σας βιβλίο, απενεργοποιήστε το τηλέφωνο, ανάψτε δυο αρωματικά κεριά, βυθιστείτε στα παπλώματα και παραδοθείτε στον Μορφέα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

6. Κατασκηνώστε στην βεράντα (αν το επιτρέπει ο καιρός)

Όσο χαζό και να σας ακούγεται, οι πραγματικά φτηνότερες διακοπές που μπορείτε να κάνετε είναι το camping στην ίδια σας την αυλή-βεράντα. Στήστε τη σκηνή, τυλιχτείτε με τον υπνόσακο, αγναντέψτε τον ουρανό και εντοπίστε όσα περισσότερα αστέρια επιτρέπουν τα φώτα της πόλης να φανούν. Αν μάλιστα θελήσετε να επισκεφτείτε μέσα στη νύχτα την τουαλέτα απολαύστε την «πολυτέλεια» να μην κουβαλάτε το σχετικό τσαντάκι μαζί σας, αφού ό,τι χρειάζεστε το έχει ήδη η τουαλέτα του σπιτιού σας!

7. Φτιάξτε ένα cd με τραγούδια για κάποιον που αγαπάτε

Μια ευκαιρία να ανακαλύψετε καινούρια μουσική, αλλά και να μοιραστείτε τη γνώση με κάποιον που αγαπάτε είναι η δημιουργία playlist, που είτε μπορείτε να τις μεταφέρετε σε ένα cd  και να τις χαρίσετε ή κατευθείαν στο i-pod του άλλου (ακόμα λιγότερα έξοδα δηλαδή).

 

8. Επισκεφτείτε ένα μουσείο

Πολλά μουσεία έχουν διευρυμένο ωράριο τα σαββατοκύριακα ή ακόμα και δωρεάν είσοδο στις μόνιμες συλλογές τους. Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο και επισκεφτείτε μια έκθεση ζωγραφικής ή ένα από τα πολλά αξιόλογα μουσεία της πόλης μας.

9. Οργανώστε ένα πάρτι ανταλλαγής

Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας και αν δεν έχετε βρεθεί σε ένα πρόσφατα, ήρθε η ώρα να οργανώσετε το δικό σας. Μαζέψτε τα ρούχα και τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πια, καλέστε τους φίλους και τις φίλες σας να κάνουν το ίδιο, και μαζευτείτε σπίτι για «ψώνια».

10. Ασχοληθείτε με το σπίτι

Εφόσον δεν έχετε την οικονομική άνεση να προχωρήσετε σε κανονική ανακαίνιση του σπιτιού, τότε ασχοληθείτε οι ίδιοι με το σπίτι και ανανεώστε το ή διορθώστε τις φθορές από το χρόνο, με δικά σας μέσα. Μπορείτε να βάψετε μόνοι σας έναν τοίχο στο σαλόνι σας, να κολλήσετε –επιτέλους- τα πλακάκια στο μπάνιο ή να κρεμάσετε με διαφορετικό τρόπο τα κάδρα στο χωλ. Μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά σας.

 

11. Κάνετε παρέα με τους φίλους σας

Είτε πρόκειται για τους φίλους που μένουν στην ίδια πόλη με εσάς, είτε για τους ξενιτεμένους υπάρχει πια ο τρόπος να κάνετε παρέα και με τις δυο κατηγορίες. Καλέστε τους πρώτους για ένα καφέ στην ηλιόλουστη βεράντα και επικοινωνήστε με τους δεύτερους μέσω skype πίνοντας ο καθένας τον καφέ του σπίτι του.

12. Παίξτε το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού

Βρείτε ξανά το παιδί μέσα σας και παίξτε τη σύγχρονη εκδοχή του παιχνιδιού του χαμένου θησαυρού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια συσκευή πλοήγησης και όρεξη για πολύ ψάξιμο. Το geocaching (όπως λέγεται) βασίζεται στη βασική ιδέα του κλασικού παιχνιδιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε δωρεάν στη σχετική ιστοσελίδα (www.geocaching.com), να καταχωρήσετε την περιοχή που βρίσκεστε και να ξεκινήσετε το ψάξιμο του θησαυρού. Τέλος, θησαυρός συνήθως είναι ένα μικρό κουτί, που περιέχει μικρά παιχνίδια, μολύβι και ένα σημειωματάριο για να υπογράψει εκείνος που το βρήκε.

 

13. Ζήστε την πόλη σας σαν τουρίστας

Οι τοπικοί σύλλογοι και οι πολιτιστικές ομάδες του δήμου σας, διοργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ βιβλίου, δωρεάν προβολές κλασικών ταινιών και εσείς δεν έχετε ιδέα για όλα αυτά, γιατί ξεχνάτε να απολαύσετε την πόλη σας όπως θα έκανε ένας τουρίστας. Σκεφτείτε όπως θα σκεφτόσασταν αν επισκεπτόσασταν εσείς μια ξένη πόλη και ανακαλύψτε μέρη και εκδηλώσεις που δεν γνωρίζατε καν ότι υπάρχουν σε τόσο κοντινή απόσταση από το σπίτι σας.

14. Οργανώστε τουρνουά επιτραπέζιου

Παιχνίδια όπως είναι η Μονόπολη και η μπιρίμπα, σίγουρα θα τραβήξουν πολλούς φίλους στο σπίτι σας, όταν οργανώσετε ένα μαραθώνιο τουρνουά παιχνιδιού. Σε όλους αρέσει να μαζεύονται στο σπίτι και να παίζουν επιτραπέζια και ένα διαγωνιστικό τουρνουά θα τους ενθουσιάσει. Αν έχετε βαρεθεί τη Μονόπολη, αν και δύσκολα βαριέται κανείς τις αγοραπωλησίες ακινήτων, ανταλλάξτε παιχνίδια με κάποιον πιο ψαγμένο φίλο.

 

15. Καθαρίστε την ντουλάπα σας

Μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστική πρόταση αλλά είναι σίγουρα δημιουργική, αν μάλιστα έχετε να οργανώσετε την ντουλάπα σας πάνω από εξάμηνο, τότε χρειάζεται πολλή «φαντασία» για να την βάλετε σε τάξη. Το καλύτερο δε με το καθάρισμα της ντουλάπας είναι η ικανοποίηση που θα νιώσετε όταν δείτε τον προσωπικό σας χώρο καθαρό και οργανωμένο και όταν χαρίσετε ή (ακόμα καλύτερα) πουλήσετε τα ρούχα που δεν φοράτε πια και με τα κέρδη αγοράσετε καινούρια για να γεμίσετε τον χώρο που άδειασε στην ντουλάπα και μετά από έξι μήνες, πάλι τα ίδια.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.