Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για υπερβολική χορήγηση φαρμάκων

Βραζιλία: Γιατρός ύποπτη για τις δολοφονίες έως και 300 ασθενών

Το ιδιωτικό Πανεπιστημιακό Ευαγγελικό Νοσοκομείο στη πόλη Κουριτίμπα, στα νότια της Βραζιλίας, μάταια προσπαθεί να ξαναβρεί τους παλιούς, φυσιολογικούς του ρυθμούς, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σύλληψη μιας γιατρού που εργαζόταν εκεί και που αποδείχθηκε κατά συρροήν δολοφόνος. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, υπάρχουν πλέον ενδείξεις πως τα θύματά της μπορεί να αγγίζουν τα 300 !

Η Βιρτζίνια Σουάρες ντε Σόουζα, συνελήφθη μετά την διασπίστωση πως τουλάχιστον 20 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, άφησαν την τελευταία τους πνοή, την ώρα που εκείνη ήταν υπεύθυνη της βάρδιας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η γιατρός είναι για υπερβολική χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς ή τη μείωση της παροχή οξυγόνου, με σκοπό «να αδειάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια σε όσο γίνεται μικρότερο χρονικό διάστημα».

Οι εισαγγελείς της Κουριτίμπα ανακοίνωσαν ότι η Ντε Σόουζα και ορισμένοι συνεργοί της, χορηγούσαν μυοχαλαρωτικά φάρμακα σε ασθενείς και στη συνέχεια τους μείωναν την τροφοδοσία του οξυγόνου προκαλώντας τον θάνατό τους από ασφυξία. Εναντίον της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού για επτά περιπτώσεις ενώ κατηγορίες για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκαν επίσης και εναντίον τριών ακόμη γιατρών, τριών νοσηλευτριών και ενός φυσιοθεραπευτή.

Το ιδιωτικό νοσοκομείο προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να αποκαταστήσει τη φήμη του. «Είναι λογικό ο κόσμος να ανησυχεί. Το νοσοκομείο υπέστη ένα πλήγμα, τόσο σχετικά με τη φήμη του, όσο και σε ζητήματα χρηματοδότησης», λέει στην ανταποκρίτρια του βρετανικού δικτύου BBC o διευθυντής του νοσοκομείου Τζουραντίρ Μαρκόντες Ρίμπας Φίλιο, προσθέτοντας πως «μετά το περιστατικό αυτό, έπεσε κατά 50% η ζήτηση για νοσηλεία ιδιωτών».

Εντωμεταξύ, η 57χρονη Ντε Σόουζα, είναι ελεύθερη, αφού το δικονομικό σύστημα στη Βραζιλία δίνει συχνά τη δυνατότητα σε έναν κατηγορούμενο να κάθεται σπίτι του, περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης του.

Ο δικηγόρος της, ο Ελίας Ματάρ Άσαντ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τους φόνους και ότι η αθωότητα της γιατρού θα αποδειχτεί στο δικαστήριο, ωστόσο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, υπάρχουν αποδείξεις και ενδείξεις για συμμετοχή της σε δεκάδες φόνους, κυρίως από υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών της.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.