Για την υπόθεση των ΜΚΟ

ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣΣτη διάθεση των δικαστικών αρχών δήλωσε ότι είναι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Αλεξ Ρόντος, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μετέβη το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο της 4ης Ειδικής Ανακρίτριας Μαρίνας Ευαγγέλου που χειρίζεται την υπόθεση της ΜΚΟ αποναρκοθετήσεων.

Ο νυν απεσταλμένος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής για ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας, Άλεξ Ρόντος, εμφανίστηκε με τον συνήγορο του Ι.Μαντζουράνη στο ανακριτικό γραφείο, όπου δήλωσε στη δικαστική λειτουργό ότι θα προσέλθει αμέσως ενώπιόν της, όποτε κληθεί για εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση χρηματοδοτήσεων της επίμαχης ΜΚΟ, ο επικεφαλής της οποίας έχει ήδη προφυλακιστεί.

Ο διπλωμάτης γνωστοποίησε στην κ. Ευαγγέλου τη διεύθυνση κατοικίας του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η εμπλοκή του κ. Ρόντου στην υπόθεση της εν λόγω ΜΚΟ -η οποία φέρεται να εισέπραξε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ ως το 2004 για έργο αποναρκοθετήσεων στο εξωτερικό που της καταλογίζεται ότι δεν προσέφερε- αφορά την ιδιότητα του επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, επί θητείας του κ. Γιώργου Παπανδρέου, που είχε υπό την εποπτεία του ΜΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της ΜΚΟ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε οκτώ πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ρόντος ο οποίος ωστόσο σε πρόσφατες δηλώσεις του αρνείται κάθε ποινική εμπλοκή του, υποστηρίζοντας πως είχε ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλεπόταν από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Υποστηρίζει, επίσης, πως είχε θέσει επανειλημμένως, χωρίς ανταπόκριση, το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου θεωρώντας ότι ήταν ελλιπές και προβληματικό.

Στην Ευελπίδων όμως βρέθηκε ο κ. Ρόντος και χθες Παρασκευή καθώς κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του 3ου Τακτικού Ανακριτή Δ. Φούκα που χειρίζεται τη δικογραφία που αφορά το καταγγελόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με στόχο τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής του. Η κλήση του κ. Ρόντου σε κατάθεση, αφορά έγγραφο, που εξετάζεται από την ανάκριση, σύμφωνα με το οποίο η όλη επιχείρηση εναντίον του τότε πρωθυπουργού, που φέρεται να είχε εξελιχθεί σε δύο στάδια το 2008-2009, ήταν σε γνώση του.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.