Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι καυγάδες κάνουν κακό στην υγεία της καρδιάς

Φεβρουάριος 22nd, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τα ζευγάρια που τσακώνονται έχουν πιο «άρρωστες» αρτηρίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΈνας καυγάς με το σύντροφό σας πέρα από το ψυχολογικό στρες και την αναστάτωση που σάς προκαλεί, είναι κακός και για την υγεία της καρδιάς σας.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους δεν είναι υποστηρικτικός απέναντί τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές ασθένειες.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Γιούτα στις ΗΠΑ βρήκαν, ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το άλλο τους μισό άλλες φορές είναι με το μέρος τους κι άλλες φορές «τους βγάζει από τα ρούχα», διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν αγγειακή ασβεστοποίηση.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, ότι οι αρτηρίες τους είναι «άρρωστες» και έχουν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

«Πολλές έρευνες επισημαίνουν τον κίνδυνο οι σχέσεις μας να αποτελούν “προάγγελο” θνησιμότητας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις καρδιαγγειακές ασθένειες» ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail ο ψυχολόγος Bert Uchino.

Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 136 ζευγάρια, με μέσο όρο ηλικίας τα 63 χρόνια.

Το 30% αυτών ανέφεραν ότι ο σύντροφός τους ήταν πολύ υποστηρικτικός μαζί τους, ενώ το 70% πίστευε ότι ορισμένες φορές τους βοηθούσε, ενώ άλλες τους εκνεύριζε πολύ.

Χρησιμοποιώντας έναν αξονικό τομογράφο για να ελέγξουν τις στεφανιαίες αρτηρίες των συμμετεχόντων στην έρευνα, η ομάδα των ερευνητών διαπίστωσε ότι τα επίπεδα αγγειακής ασβεστοποίησης ήταν υψηλότερα όταν και οι δύο σύντροφοι θεωρούσαν ο ένας τον άλλον αμφίθυμο.

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 22nd, 2014 at 17:58 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply