Στους «32»

«Καθάρισαν» Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Βαλένθια, «σοκ» για Αγιαξ και Λάτσιο (Φωτογραφία:  Reuters )  Σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League έκανε η Γιουβέντους, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 της Τραμπζονσπόρ στο Τορίνο εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό το εισιτήριο για τους «16».

Το ξεκίνημα, ήταν εξαιρετικό για τη «γηραιά κυρία» η οποία στο 16’ άνοιξε το σκορ με τέρμα του Οσβάλντο. Στη συνέχεια, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει και σε ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο ήρθε όμως, από τον Πογκμπά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κάνοντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, η Φιορεντίνα κατάφερε να «καθαρίσει» την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa League επικρατώντας 3-1 της Έσμπιεργκ στη Δανία.

Η Ντνιέπρ ήταν η θριαμβεύτρια του αγώνα με την Τότεναμ αφού επικράτησε 1-0 στην Ουκρανία και πήρε μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο. Στο 57′ ο Παουλίνιο έδωσε σε κενό τέρμα στον Σολδάδο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα… πουλιά και στο 81′ ο Βερτόνγκεν έκανε πέναλτι στον Ματέτους. Ο Κονοπλιάνκα ήταν ψύχραιμος από τη βούλα και με εξαιρετική εκτέλεση δοκάρι και μέσα έγραψε το τελικό 1-0 για την Ντνιέπρ.

Τον αντίπαλο της για την επόμενη φάση του Europa League μπορεί να σκέφτεται από τώρα η Βαλένθια! Οι παίκτες της δεν συνάντησαν δυσκολίες και αγωνιζόμενοι στο ΓΣΠ νίκησαν 2-0 τη Ντιναμό Κιέβου. Στο 79ο λεπτό ο Βάργκας ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Αλκάθερ, δέχθηκε την πάσα του Παρέχο και άνοιξε το σκορ για την Βαλένθια. Ωστόσο το σκορ δεν «κλείδωσε» εκεί. Στις καθυστερήσεις οι ισπανοί διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Βίντα από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδα του.

Τη νίκη της βραδιάς πέτυχε η Σάλσμπουργκ που πέρασε με το… εμφατικό 3-0 από την έδρα του Αγιαξ. Η ομάδα του Σμιντ άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σοριάνο, ενώ στο 21ο λεπτό ο Μανέ διπλασίασε τα τέρματα της Σάλτσμπουργκ. Οι Αυστριακοί έφτασαν και σε τρίτο τέρμα με τον Σοριάνο στο 35ο λεπτό, ο οποίος πέτυχε εκπληκτικό γκολ από το κέντρο, κλειδώνοντας τη νίκη και ουσιαστικά την πρόκριση.

Η Λουντογκόρετς συνέχισε την εκπληκτική της πορεία στη διοργάνωση, κερδίζοντας και μέσα στο Ολίμπικο της Ρώμης με 1-0 την Λάτσιο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Μπέζιακ στο 45ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Μίσιτζαν.

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Πόρτο και Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, οι οποίες ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο Ντραγκάο. Το σκορ άνοιξε στο 44ο λεπτό ο Κουαρέσμα με εκπληκτικό τέρμα ενώ το 2-0 έγραψε ο Βαρέλα στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Γερμανοί όμως δεν το έβαλαν κάτω και αρχικά μείωσαν στο 71ο λεπτό με τον Χοσελού, ενώ στο 78ο λεπτό έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με αυτογκόλ του Σάντρο (2-2).

Η Σεβίλη πήρε 2-2 στην Σλοβενία απέναντι στην Μάριμπορ. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό με τον Ταβάρες. Ωστόσο, οι Ανδαλουσιάνοι στο 47ο λεπτό με προβολή του Γκαμεϊρό ισοφάρισαν έπειτα από ασίστ του Ράκιτιτς και στο 72ο λεπτό ο Ράκιτιτς και πάλι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φάζιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Τελικά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 81ο λεπτό με τον Βρσιτς να χρίζεται σκόρερ κάνοντας το 2-2.

Ισόπαλο ήρθε και το ματς στην Ισπανία ανάμεσα στη Ρεάλ Μπέτις και τη Ρούμπιν Καζάν (1-1). Το σκορ άνοιξε μόλις στο τρίτο λεπτό ο Βιλά αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα, αφού στο 74ο λεπτό ο Ερεμένκο ισοφάρισε για τους Ρώσους ευστοχώντας στο πέναλτι.

Άλλη μια ισοπαλία στο Βικτόρια Πλζεν-Σαχτάρ Ντόνεντσκ 1-1. Το σκορ άνοιξε στο 62ο λεπτό ο Τεκλ έπειτα από ασίστ του Τσισόφσκι, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Λουίζ Αντριάνο ισοφάρισε για τους Ουκρανούς.

Στο 0-0 κόλλησαν Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βασιλεία και Σουόνσι-Νάπολι.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους πρώτους αγώνες για τη φάση των «32»:

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) – Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-1
(59΄ Λίμα)

Ανζί Μαχάτσκαλα (Ρωσία) – Γκενκ (Βέλγιο) 0-0

Τσερνομόρετς Οδησσού (Ουκρανία) – Λιόν (Γαλλία) 0-0

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) – Βαλένθια (Ισπανία) 0-2
(79΄ Βάργκας, 90+1΄ Φεγκούλι)

Ντνίπρο (Ουκρανία) – Τότεναμ (Αγγλία) 1-0
(81΄ Κονοπλιάνκα)

Έσμπιεργκ (Δανία) – Φιορεντίνα (Ιταλία) 1-3
(10΄ Πούσιτς – 9΄ Μάτρι, 15΄ Ιλιτσιτς, 37΄πεν. Ακουϊλάνι)

Γιουβέντους (Ιταλία) – Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) 2-0
(16΄ Οσβάλντο, 90+4΄ Πογκμπά)

Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) – Άλκμααρ (Ολλανδία) 0-1
(89΄ Φίεργκεφερ)

Μπέτις (Ισπανία)-Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) 1-1
(3΄ Βίλα – 74΄πεν. Ερεμένκο)

Σουόνσι (Αγγλία)-Νάπολι (Ιταλία) 0-0

Μάριμπορ (Σλοβενία)-Σεβίλη (Ισπανία) 2-2
(33΄ Ταβάρες, 81΄ Βρσιτς – 47΄ Γκαμέιρο, 72΄ Φάσιο)

Πλζεν (Τσεχία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 1-1
(62΄ Τετσλ – 64΄ Λουϊς Αντριάνο)

Λάτσιο (Ιταλία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 0-1
(45΄ Μπέζιακ)

Άγιαξ (Ολλανδία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-3
(14΄πεν.,35΄ Σοριάνο, 21΄ Μανέ)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Βασιλεία (Ελβετία) 0-0

Πόρτο (Πορτογαλία)-Αϊντραχτ (Γερμανία) 2-2
(44΄ Κουαρέσμα, 68΄ Βαρέλα -72΄ Χοσέλου, 77΄αυτ. Σάντρο)

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 27/2.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.