Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε δημόσια διαβούλευση η ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ

Φεβρουάριος 21st, 2014 by Χρήστος Μίμης

AEKΣε δημόσια διαβούλευση δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος η ρύθμιση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη ρύθμιση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι για την κατασκευή των εγκαταστάσεων, παραχωρούνται περίπου δύο στρέμματα του Άλσους, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως δασικό.

Για το λόγο αυτό, και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν «εμπλοκές» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προβλέπονται αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία «σχετίζονται ιδίως με την πύκνωση και επαύξηση των χώρων πρασίνου στο υπόλοιπο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας για τη διατήρηση ή τη βελτίωση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας». Συνολικά για την ανέγερση του γηπέδου παραχωρούνται στην ΑΕΚ κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση 29,1 στρέμματα.

Επίσης, δίδεται η δυνατότητα σύναψης ειδικής σύμβασης, ή συμβάσεων, ακόμη και με το δημόσιο ή φορείς του δημοσίου, με τις οποίες θα καθορίζονται οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων για την χρηματοδότηση ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ, «στη λογική της οικονομικής αποκέντρωσης και της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση.

Ειδικότερα, στην προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι οι χρήσεις γης είναι αθλητικές, πολιτιστικές (μουσεία κλπ), αναψυχής (καφέ, εστιατόρια κλπ), εμπορικές (καταστήματα εμπορικά και παροχής προσωπικών υπηρεσιών).

Επίσης, θα επιτρέπονται εκθεσιακοί χώροι ενώ θα απαγορεύονται οι χώροι συνάθροισης κοινού, οι πολυκινηματογράφοι και τα πολυκαταστήματα τα οποία πρότεινε παλαιότερη ρύθμιση.

Οι συμπληρωματικές χρήσεις του γηπέδου θα καταλαμβάνουν έως 15% του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης.

Ο επιτρεπόμενος αριθμός θέσεων στάθμευσης που προβλέπει η νέα ρύθμιση είναι 180 για την περιοχή που ρυθμίζεται με το σχέδιο, ενώ ορίζονται άλλες 200, οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται σε ακίνητο, ιδιόκτητο ή μισθωμένο, που βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τις εξυπηρετούμενες εγκαταστάσεις.

«Η παρέμβαση θα είναι μια συνολική ανάπλαση του χώρου, όχι μόνο η κατασκευή ενός γηπέδου, που αφορά τη Νέα Φιλαδέλφεια και τους όμορους δήμους, με στόχο να βοηθήσει στην αναγέννηση και στην ανάπτυξη και της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, επισημαίνοντας ότι «το έργο θα γίνει με σεβασμό στις αρχές προστασίας του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος».

Όπως είπε ο κ. Μανιάτης, στόχος για το ΥΠΕΚΑ είναι με τη δημόσια διαβούλευση «να προσδιοριστεί το πλαίσιο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το έργο και θα τεκμηριώνει με πολεοδομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια τις ανάγκες και επιλογές πολεοδομικής οργάνωσης της περιοχής που θα κατασκευαστεί».

τα νέα

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 21st, 2014 at 16:08 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply