Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Taxibeat: Η ελληνική εφαρμογή που έχει… τρελάνει τον κόσμο

Φεβρουάριος 20th, 2014 by Χρήστος Μίμης

taxibeatΜέχρι πριν από λίγο καιρό, ο τρόπος για να σταματήσει κανείς ένα ταξί ήταν με τη γνωστή κίνηση του χεριού. Τώρα η επιλογή γίνεται πριν καν δει το όχημα να πλησιάζει. Και είναι πάλι στο χέρι του, αλλά με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο.

Πρόκειται για το Taxibeat, την πρωτοποριακή ελληνική εφαρμογή για κινητά και υπολογιστές, που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας την, ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει ποιον οδηγό ταξί θα καλέσει για να τον μεταφέρει στον προορισμό του, διαλέγοντας με βάση την υψηλότερη βαθμολογία, το όχημα, το πόσο κοντά είναι στο σημείο που ο ίδιος βρίσκεται, αλλά και ανάλογα με τις έξτρα υπηρεσίες που προσφέρει.

Αφού κατέκτησε την Ελλάδα, η εν λόγω εφαρμογή έχει αρχίσει να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Μετά από το Βουκουρέστι, το Παρίσι, το Οσλο, το Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Μέξικο Σίτι, τους επόμενους μήνες το Taxibeat θα εξυπηρετεί επιβάτες στην Κωνσταντινούπολη και τη Λίμα.

Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η εφαρμογή αναγκάζει τους οδηγούς ταξί να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν. «Η δυνατότητα που έχει ο χρήστης να βαθμολογεί τον οδηγό, υποχρεώνει τον τελευταίο να προσπαθεί περισσότερο. Υπάρχουν οδηγοί που προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό, άλλοι που έχουν περιοδικά για να ξεφυλλίζει ο πελάτης κατά την διάρκεια της διαδρομής και άλλοι που προσφέρουν δωρεάν wi-fi», λέει ο Σπύρος Ντόβας, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας, στο «Εθνος».

Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Νίκος Δρανδάκης, ο οποίος πριν από τρία χρόνια δημιούργησε μαζί με τους συνεργάτες του την εταιρεία, όταν βρέθηκε σε μία απομακρυσμένη περιοχή όπου δεν μπορούσε να εντοπίσει ένα ταξί.

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 20th, 2014 at 09:13 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply