Ο ΠΑΟΚ από ένα αντικανονικό γκολ ηττήθηκε 1-0 από την Μπενφίκα

Στην Τούμπα το μεγαλύτερο πανό της ΕυρώπηςΟ Λίμα με ένα γκολ (ξεκάθαρα) οφσάιντ έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης στην Μπενφίκα, σε ένα κακό ματς σε μια κατάμεστη Τούμπα, μπροστά στα μάτια του Μισέλ Πλατινί. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη, δεν μπόρεσε να απειλήσει με εξαίρεση δύο φάσεις (47’ Λάζαρ, 87΄Ινσαουράλδε) και καλείται να κάνει ένα μεγάλο ματς στο «Λουζ» για ν’ ανατρέψει την κατάσταση σε μια εβδομάδα.

Ο ΠΑΟΚ είχε σαν πρώτο μέλημα να περιορίσει τους κινδύνους και να μην δεχτεί γκολ. Σε αυτό το πνεύμα κύλησε όλο το πρώτο μέρος με τους δύο αντιπάλους, να μην φτάνουν σε σημαντικές φάσεις. Η πορτογαλική ομάδα είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή, προσπαθώντας να «τρυπήσει» από τα πλάγια την άμυνα του Δικεφάλου, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, ενώ από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ σε λίγες φάσεις, προσπάθησε να βγει πάνω από τη μεσαία γραμμή, αφήνοντας χώρο στην αντίπαλο του.

Η μοναδική φορά, που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να απειλήσει ήταν στο 8’ όταν ο Ολίσε πήρε τη μπάλα κάπου στο κέντρο από μια λάθος μπαλιά, προχώρησε μόνος του, αλλά σούταρε έξω, ενώ ο Σίλβιο μετά από ωραία πάσα του Πέρεζ βρέθηκε στο 30’ στην περιοχή σε πλάγια θέση, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει δυναμικά στο δεύτερο μέρος και είχε την καλύτερη του στιγμή στο 48ο λεπτό, όταν η μπάλα έφτασε στον Λάζαρ, αυτός ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και από θέση αριστερά από το σημείο του πέναλτι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αρτούρ. Ωστόσο στο 59’ η Μπενφίκα με ένα αντικανονικό τέρμα κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ο Πέρεζ έκανε σέντρα στην καρδιά της περιοχής, ο Τζούρισιτς κατέβασε με το στήθος στον Λίμα που με δεξί σουτ έκανε το 0-1, ωστόσο ο σκόρερ ήταν καθαρά οφσάιντ, η σημαία όμως έμεινε κάτω από τον βοηθό. Ο Στέφενς άργησε πολύ ν’ αντιδράσει. Μπορεί να έβαλε τον Λούκας στο ματς, αντί του Νίνη, που ήταν ξανά «φάντασμα», ενώ με την προσθήκη και του Στοχ μετά το 75ο άρχισε να γίνεται απειλητικός κι έφτασε σε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Ινσαουράλδε στο 87’ που εξουδετέρωσε ο Αρτούρ κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Γλύκος είχε πραγματοποιήσει μια απίθανη επέμβαση σε σουτ του Μάρκοβιτς

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ (82’ Σαλπιγγίδης), Ολίσε (76’ Στοχ), Νίνης (63΄Λούκας), Αθανασιάδης

Mπενφίκα(Ζόρζε Ζέσους): Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Πέρεζ (63’ Φέισα), Αντρέ Γκόμεζ (66’ Μάρκοβιτς), Ντζούρισιτς, Σουλεϊμάνι (76’ Σάλβιο), Λίμα

 sport-fm

To γκολ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.