«Διπλά» πρόκρισης για Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο ΜαδρίτηςΠροβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Champions League πήραν η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου και η Ατλέτικο Μαδρίτης που επικράτησαν εκτός έδρας των αντιπάλων τους.

Οι Βαυαροί επικράτησαν με 0-2 στο Λονδίνο της Άρσεναλ με γκολ του Κρος στο 54′ και του Μίλερ στο 88′, με τις δυο ομάδες να χάνουν από ένα πέναλτι και τους γηπεδούχους να παίζουν με δέκα από το 38′ λόγω αποβολής του Σέζνι.

Στο Μιλάνο, η Ατλέτικο νίκησε με 0-1 με κεφαλιά του Ντιέγκο Κόστα στο 84′ «πάγωσε» το «Σαν Σίρο», με τη Μίλαν να έχει δύο δοκάρια στο ματς. Οι ρεβάνς των αγώνων θα γίνουν στις 11 Μαρτίου.

Θυμίζουμε ότι οι άλλες τέσσερις αναμετρήσεις έχουν οριστεί να διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης την Ντόρτμουντ, την Σάλκε να φιλοξενεί την Ρεάλ Μαδρίτης και την Γαλατάσαραϊ την Τσέλσι.

Την Τρίτη, Μπαρσελόνα και Παρί πανηγύρισαν… μισή πρόκριση

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου 0-2
Διαφήμιση του ποδοσφαίρου στο «Εμιρεϊτς» όπου η Μπάγερν νίκησε 2-0 την Αρσεναλ και απέκτησε σαφές προβάδισμα για πρόκριση στους προημιτελικούς. Ο Τόνι Κρόος με εξαιρετικό αριστερό βολέ πέτυχε άνοιξε το σκορ στο 54΄ και ο Τόμας Μίλερ έγραψε το 0-2 με κεφαλιά στο 88΄. Ομως, στο πρώτο ημίχρονο η αδρεναλίνη είχε… χτυπήσει κόκκινο στο Λονδίνο.

Μόλις στο 8΄ η Αρσεναλ, που είχε μπει πολύ δυνατά στο ματς, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Οζίλ από τον Μπόατενγκ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο “παθών”, αλλά ο Μανουέλ Νόιερ απέκρουσε. Στο 37΄ έγινε η φάση που “έγειρε” το ματς υπέρ της Μπάγερν. Ο Ρόμπεν πρόλαβε την έξοδο του Τσέσνι, ο οποίος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και αποβλήθηκε.

Ο Νταβίντ Αλάμπα έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, αλλά την έστειλε στο δοκάρι. Με δέκα παίκτες για περίπου μία ώρα αγώνα, η Αρσεναλ δεν είχε τύχη απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ειδικά από το γκολ του Κρόος και μετά, η Μπάγερν κυριάρχησε ολοκληρωτικά, κυνήγησε δεύτερο γκολ και το πέτυχε με τον Μίλερ τρία λεπτά πριν το τέλος, ενώ παραλίγο να σημειώσει και τρίτο όταν ο Κρόος “σημάδεψε” το δοκάρι στο 92΄.

Δείτε το γκολ του Κροος:

Δείτε το γκολ του Μίλερ

Δείτε το χαμένο πέναλτι του Αλάμπα:

Δείτε εδώ το χαμένο πέναλτι του Οζίλ

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
Κίτρινες: Σανόγκο, Ροζίτσκι – Μπόατενγκ, Μάντζουκιτς
Κόκκινη: Τσέσνι (37΄)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Τζέσνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς (30΄λ.τρ. Μονρεάλ), Φλαμινί, Γουϊλσιρ, Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (73΄ Ροζίτσκι), Οζίλ, Καθόρλα (37΄ Φαμπιάνσκι), Σανόγκο

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ (46΄ Ραφίνια), Ντάντε, Αλάμπα, Ρόμπεν, Μαρτίνες, Τιάγκο Αλκαντάρα (77΄ Πιζάρο), Κρόος, Γκέτσε, Μάντζουκιτς (63΄ Μίλερ)

Μίλαν-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Προβάδισμα πρόκρισης και για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε στο «Σαν Σίρο» τη Μίλαν 1-0 με γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο 84ο λεπτό και τώρα περιμένει τους «ροσονέρι» στο «Βιθέντε Καλντερόν», στις 11 Μαρτίου, έχοντας πια τον πρώτο λόγο.

Η ομάδα του Κλάρενς Ζέεντορφ κυριάρχησε πάντως στο πρώτο ημίχρονο, καθώς με πίεση από ψηλά δεν άφησε τους «ροχιμπλάνκος» να κάνουν το παιχνίδι τους. Η Μίλαν έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τα δύο δοκάρια που είχε σ΄ αυτό το διάστημα.

Το πρώτο στο 15΄, όταν το τεχνικό σουτ του Κακά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά και το άλλο στο 18΄, με τον Βέλγο τερματοφύλακα της Ατλέτικο να αντιδρά εξαιρετικά στην κεφαλιά του Πόλι και μετά την απόκρουσή του η μπάλα να βρίσκει στη δεξιά δοκό.

Στο 30΄ ο Κακά είχε ακόμη μία τελική για γκολ, όταν στην πάσα με το «τακουνάκι» από τον Μπαλοτέλι πλάσαρε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 43΄ ο «σούπερ Μάριο» πλάσαρε εξαιρετικά αλλά ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο, με τους Ισπανούς να αποφασίζουν να βγουν μπροστά και να έχουν δύο άστοχα σουτ του Ντιέγκο Κόστα (48΄, 51΄) κι άλλο ένα του Ραούλ Γκαρσία (79΄) που απέκρουσε σε δύο χρόνους ο Αμπιάτι. Στο 84΄ όμως ο δεινός σκόρερ Ντιέγκο Κόστα εκμεταλλεύτηκε το «κόλλημα» της ιταλικής άμυνας και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπέτε, Μπονέρα, Ραμί – Ινσούα, Σουάρεθ, Ντιέγκο Κόστα, Αντριάν

ΜΙΛΑΝ (Κλάρενς Ζέεντορφ): Αμπιάτι, Ντε Σίλιο (25΄ Αμπάτε), Ραμί, Μπονέρα, Εμάνουελσον, Ντε Γιονγκ, Εσιέν, Πόλι (85΄ Κονστάντ), Κακά, Τααράμπτ, Μπαλοτέλι (77΄ Πατσίνι).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ινσούα, Τουράν (74΄ Ροντρίγκεζ), Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε, Γκαρσία (80΄ Αντριάν), Ντιέγκο Κόστα.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.