Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Το χωριό της απόλυτης μακροζωίας: 80 κάτοικοι αριθμούν πραγματικά πολλά χρόνια στις πλάτες τους (εικόνες)

Φεβρουάριος 20th, 2014 by Χρήστος Μίμης

kosmosΤο χωριό Μπάμα στην επαρχία Γκουάνγκξι της Κίνας έχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς, αναλογικά συγκεντρώνει μάλλον το μεγαλύτερο αριθμό υπεραιωνόβιων κατοίκων στον κόσμο.

Οπως αναφέρει ο Guardian, χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην ευρύτερη περιοχή για να θαυμάσουν τους εντυπωσιακούς παππούδες και, κυρίως, να εκμαιεύσουν τα μυστικά της μακροζωίας τους.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Γηριατρικής του νοσοκομείου του Πεκίνου, Γιάνγκ Ζε, ξεκίνησε μια έρευνα γύρω από τα «μυστικά του Μπάμα» στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Ενα από αυτά είναι το ίδιο το μέρος, καθώς η περιοχή είναι απομονωμένη και ορεινή με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι πολύ δύσκολη, αλλά και οι συνθήκες επιβίωσης σκληρές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη ανάμειξη με τον έξω κόσμο και η «σοφή» φύση να δώσει σε αυτούς τους ανθρώπους πολύ δυνατά γονίδια.

Ο τρόπος ζωής των κατοίκων έπαιξε επίσης ρόλο. Οι άνθρωποι εργάζονταν σκληρά στα χωράφια, ενώ η διατροφή τους αποτελούνταν από φαγητά μαγειρεμένα στον ατμό, όχι τηγανητά και ελάχιστο κρέας. Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι δεν έμεναν σχεδόν ποτέ μόνοι. «Ήταν μαζί με συγγενείς. Δεν ένιωθαν μοναξιά και ήταν χαρούμενοι. Ήταν ήρεμοι, δεν είχαν ανταγωνισμό και ήταν πιο αισιόδοξοι» πρόσθεσε ο ίδιος.

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 20th, 2014 at 23:06 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply