Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρωταθλητές ακρίβειας τα τρόφιμα παρά την κρίση

Φεβρουάριος 20th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ποιες είναι οι τρεις βασικές αιτίες των ανατιμήσεων
trofimaΤα σκήπτρα της ακρίβειας κρατούν τα τρόφιμα λόγω της απουσίας αγροτικής πολιτικής σε ό,τι αφορά το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων αλλά και της ατολμίας προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών στην αγορά, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του υπουργείου Ανάπτυξης για την εξέλιξη των τιμών το 2013, που παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», ένας άλλος παράγοντας που διατηρεί ψηλά τις τιμές των προϊόντων παρά την πτώση τους- τη μεγαλύτερη στην ΕΕ- είναι η συρρίκνωση των εισοδημάτων, η μείωση των μισθών και η αύξηση της φορολόγησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στη 10η θέση σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό με 586 ευρώ ενώ σε επίπεδα αγοραστικής δύναμης βρίσκεται στην 14η θέση.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκορδάς, η Ελλάδα σημείωσε την καλύτερη μεταβολή τιμών στην ΕΕ των «28» με τις μεγαλύτερες μειώσεις, ωστόσο υπάρχει ακαμψία στα προϊόντα διατροφής και συγκεκριμένα σε γαλακτοκομικά και αυγά.

«Η ακρίβεια χτυπιέται με συνεχείς μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις και σε αυτό το δρόμο θα επιμείνει η κυβέρνηση. Η ακρίβεια δεν παλεύεται με νεροπίστολα», σημείωσε ο κ. Σκορδάς.

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 20th, 2014 at 19:34 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply