Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι πολίτες μπορούν να δουν online τις πληρωμές φόρων τους

Φεβρουάριος 20th, 2014 by Χρήστος Μίμης

“Οn line” παρακολούθηση της πορείας εκκαθάρισης πληρωμών μέσω του τραπεζικού συστήματος παρέχει πλέον το Taxisnet

onlineΤη δυνατότητα “on line” παρακολούθησης της πορείας εκκαθάρισης πληρωμών μέσω του τραπεζικού συστήματος, παρέχει πλέον το Taxisnet στους φορολογουμένους.

Σχετική ανάρτηση έκανε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) ο γενικός γραμματεάς Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Ειδικότερα, στην κατηγορία “προσωποποιημένη πληροφόρηση” και στην υποκατηγορία “στοιχεία πληρωμών”, οι φορολογούμενοι μπορούν να παρακολουθούν την πορεία πληρωμών που έχουν κάνει σε τράπεζες, για την πληρωμή φορολογικών οφειλών τους, πριν ακόμη αυτές φθάσουν στην τελική εκκαθάριση και στην αντίστοιχη μείωση των στοιχείων οφειλών τους στο Taxisnet.

Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται τα στοιχεία πληρωμών όπως έχουν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών Τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. σύμφωνα με τα εμφανιζόμενα κριτήρια.

Περιλαμβάνονται πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί με χρήση ταυτότητας:

Βεβαιωμένης Οφειλής (Τ.Ο.)

Βεβαιωμένης Οφειλής Δηλώσεων TAXISNET (Τ.Ο.Τ.)

Ρυθμισμένης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.)

Οφειλής Κατασχετηρίου Εις Χείρας Τρίτων (Τ.Ο.Κ.)

Παρακράτησης Ποσού σε Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας (Τ.Ο.Π.)

Παρακράτησης Ποσού σε Βεβαίωση Οφειλής (Τ.Β.Ο.)

Δεν περιλαμβάνονται πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν με χρήση της Ταυτότητας Πληρωμής Δηλώσεων ΤΑΧΙSNET η οποία είχε εκδοθεί πριν την 01/01/2014, όπως επίσης και πληρωμές σε στάδιο επεξεργασίας που δεν έχουν ενημερώσει/μειώσει τις οφειλές φορολογουμένων.

Η παροχή της δυνατότητας παρακολούθησης της πορείας πληρωμών αίρει αμφιβολίες και ταλαιπωρία που συνεπαγόταν για τους φορολογούμενους το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε μεταξύ της πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών σε τράπεζες και της τελικής ενημέρωσης – μείωσης των συνολικών οφειλών τους στο Taxisnet, το οποίο παραμένει υπέρτερο του συνήθους τριημέρου που απαιτείται για την εκκαθάριση τραπεζικών συναλλαγών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

news247

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 20th, 2014 at 20:14 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply