Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αύξηση των εσόδων στο ΙΚΑ μετά από τέσσερα χρόνια

Φεβρουάριος 20th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ika 2Στη στρατηγική και τις δράσεις του υπουργείου Εργασίας για το νοικοκύρεμα των ασφαλιστικών οργανισμών, την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων μετά από τέσσερα χρόνια αναφέρθηκε  ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης στη συνεδρίαση της Επιτρο­πής Δημο­σίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής,  έγινε ακρόαση του προτεινομένου, από τον υπουργό Εργασίας, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (Ε.Τ.Α.Τ.). καθηγητή κ. Νικόλαου Φράγκου και εγκρίθηκε η τοποθέτησή του. 

ika 1

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή ο υπουργός τόνισε τα εξής:

«Με μεθοδικότητα και ολοκληρωμένο σχέδιο χαρτογραφήσαμε από την 1η   Ιο­υνίου 2013 το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, μέσω του Ενιαίου Συσ­τήματος Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος». Με αυτόν τον τρόπο, εξαλείψαμε την παραβατικότητα που υπήρχε και κλείσαμε οριστικά μια με­γάλη διαρροή πόρων, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τα ασφαλισ­τικά ταμεία.

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 20th, 2014 at 09:47 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply