Από 1η Απριλίου για όσους δεν συνδέσουν το σύστημα εισροών-εκροών με ΓΓΠΣ

Αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 100.000 ευρώ οι βενζινοπώλες

Αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους 100.000 ευρώ θα βρεθούν από την 1η Απριλίου 2014 οι βενζινοπώλες που δεν συνδέσουν έως τις 31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών-εκροών των πρατηρίων τους με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

«Το κατενάτσιο των πρατηριούχων τελειώνει εδώ», τονίζει αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στον in.gr, λέγοντας πως οι βενζινοπώλες κρατούν διαρκώς καθυστέρηση και με διάφορες δικαιολογίες προσπαθούν να αποφύγουν τη διασύνδεση με την ΓΓΠΣ.

Σχολιάζοντας τις αναφορές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων για εσφαλμένο προγραμματισμό και παραλήψεις από την πλευρά της διοίκησης στο θέμα της εγκατάστασης και της λειτουργίας του συστήματος εισροών – εκροών, το ίδιο στέλεχος κάνει λόγο για «δικαιολογίες» και ξεκαθαρίζει πως το υπουργείο δεν θα ήθελε να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να επιβάλει εξοντωτικά πρόστιμα στους πρατηριούχους. «Από την πλευρά μας είμαστε πανέτοιμοι. Οι πρατηριούχοι και οι έμποροι πετρελαίου θέρμανσης το γνωρίζουν ήδη αυτό», αναφέρει.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα πως έως τις 3 Μαρτίου οι εγκαταστάτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλα τα τεστ σύνδεσης, ώστε στις 31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών-εκροών των πρατηρίων να είναι συνδεδεμένα on line με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών διαθέτει τη λίστα των βενζινάδικων που είναι εγγεγραμμένα στο σύστημα Ήφαιστος και τη λίστα των πρατηρίων που έχουν ήδη συνδεθεί με την ΓΓΠΣ. Μετά δε την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας θα διεξάγονται στοχευμένοι έλεγχοι στα πρατήρια που κατά τις διασταυρώσεις διαπιστωθεί πως δεν συνδέθηκαν με την ΓΓΠΣ. Στις περιπτώσεις πρατηριούχων που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι λειτουργούν, διακινούν ή εμπορεύονται καύσιμο, μέσω αντλιών ή δεξαμενών που δεν έχουν περιληφθεί στο εγκατεστημένο σύστημα εισροών εκροών, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου.

Τέλος, εντός των ημερών αναμένεται και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το καθεστώς των φορολογικών αποθηκών και την διασύνδεσή τους με την ΓΓΠΣ.

Κουκάκης Θανάσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.