Έξι τα μπλόκα στο νομό
agrotes-spartiΔεν λειτουργεί για δεύτερη ημέρα σήμερα η ΔΟΥ Σπάρτης, ύστερα από τον αποκλεισμό που πραγματοποιούν οι αγρότες της Λακωνίας, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, έχουν φράξει τις εισόδους με πορτοκάλια και ελιές και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν.

Εν τω μεταξύ στη Λακωνία έχουν αναπτυχθεί την τελευταία εβδομάδα έξι μπλόκα αγροτών στο οδικό δίκτυο του νομού και συγκεκριμένα, επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Μονεμβασιάς υπάρχουν τρία μπλόκα, στο 1ο χλμ Σκάλας – Βλαχιώτη, στην έξο των Μολάων και στην Συκιά. Μπλόκο υπάρχει στο δρόμο Ασωπού – Παπαδιανίκων, στον κόμβο Λίμνης επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου, 4 χλμ πριν το Γύθειο και στην είσοδο της Σπάρτης, αμέσως μετά τη γέφυρα Ευρώτα στον κόμβο για νοσοκομείο – Μεγαλόπολη.

Οι αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα και κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιούν ολιγόλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων, ενώ υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Ο επικεφαλής του συντονιστικού των αγροτών της Λακωνίας Χρήστος Αναγνωστάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε πως η κορυφή του παγόβουνου που οδήγησε τους αγρότες της Λακωνίας απ’ άκρο εις άκρο του νομού στο δρόμο, ουσιαστικά για πρώτη φορά και τόσο μαζικά, είναι το φορολογικό που όπως υπογράμμισε, «θα ξεκληρίσουν την αγροτιά» και πρόσθεσε ότι «αυτός ο φορολογικός νόμος στοχεύει και θα πλήξει περισσότερο τον μικρό αγρότη».

Παράλληλα, ο κ. Αναγνωστάκος ανέφερε ότι χθες βράδυ υπήρξε συνάντηση στη Σπάρτη εκπροσώπων των αγροτών με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού, για την οργάνωση παλακωνικού συλλαλητηρίου την επόμενη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ απηύθυνε κάλεσμα «σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, παραμερίζοντας τα κόμματα να βγουν στον δρόμο και να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους».

(Φωτογραφία από lakonikos.gr)

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.