Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνεχίζεται η κόντρα γιατρών ΕΟΠΥΥ με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Φεβρουάριος 19th, 2014 by Χρήστος Μίμης

«Το αίτημά μας είναι να μη κλείσουν οι Μονάδες Υγείας», λένε οι γιατροί
GEWRGIADIS-EOPYY Συνεχίζεται η κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη και των γιατρών του ΕΟΠΠΥ. «Κατεδαφίζεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ, Σπήλιος Μπίθας.

Και πρόσθεσε: «Η περίθαλψη αφορά αναλώσιμους εργαζόμενους. Εμείς αγωνιστήκαμε για να εμπλουτιστεί η πρωτοβάθμια υγεία. Δε μιλήσαμε ποτέ για κλειστά πολυϊατρεία», σημειώνοντας ότι: «Το αίτημα της απεργίας ήταν να μην κλείσουν οι Μονάδες Υγείας. Ζητάμε παρουσία δικαστικών εκπροσώπων διευκρινίσεις και κατοχύρωση αυτής της περιουσίας».

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι: «ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να ανοίγει και να κλείνει όποιο πολυϊατρείο θέλει πριν τη δημοσίευση του νόμου. Δεν χρειαζόταν η δημοσίευση του νόμου για να το κάνει». Και πρόσθεσε: «Παραλάβαμε επισήμως τα πολυϊατρεία. Εμείς θα έχουμε την ευθύνη αν χαθεί κάτι. Αν εμείς δεν έχουμε παραλάβει αλλά έχουμε τη λίστα, θα κάνει η Επιτροπή μια σύγκριση. Ότι λείπει θα το χρεωθούν μέσα από την Εφορία τους οι γιατροί».

Ο κ. Γεωργιάδης πάντως σε μία ακόμη σύγκρουση με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, απάντησε, απευθυνόμενος στον κ. Μπίθα: «Οι ανασφάλιστοι που μας ακούνε είναι αυτοί που έρχονταν σε εσάς και τους ζητούσατε παραπάνω λεφτά».

newsbeast

This entry was posted on Τετάρτη, Φεβρουάριος 19th, 2014 at 16:28 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply