Καταθέτει την άποψή του για την πολιτική συγκυρία και επιτίθεται στα ΜΜΕ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ«Εμφάνιση» του καταζητούμενου αντιεξουσιαστή Κώστα Σακκά με επιστολή του που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό χώρο indymedia το απόγευμα της Δευτέρας. Ο 30χρονος που είχε αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους και είχε εξαφανισθεί προ μίας εβδομάδας αναφέρεται στις διώξεις που του είχαν ασκηθεί και μιλά για αθωότητά του, χωρίς ωστόσο στο κείμενο να περιέχει άλλες αναφορές για την απόφασή του να εξαφανισθεί και τις επόμενες επιλογές του.

Στη διαδικτυακή ανάρτησή του με τίτλο-σύνθημα «Οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές είναι κοινωνικοί αγωνιστές, τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές» ο Κ. Σακκάς προχωρά σε μια ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας, επιτίθεται στην πολιτική της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει «τρομοκράτη» το «κράτος», στρέφεται εναντίον των ΜΜΕ για τον χειρισμό της υπόθεσης του στοχοποιώντας μάλιστα δημοσιογράφους, ενώ σημειώνει: «Να αντιτάξουμε απέναντι στη νομιμοφροσύνη της υποταγής την παραβατικότητα της αντίστασης και της εξέγερσης», χωρίς ωστόσο στο κείμενό του να υπάρχουν σαφείς εξαγγελίες για συμμετοχή του σε ένοπλες οργανώσεις, απειλές χτυπημάτων και οτιδήποτε που να αφορά τις επόμενες κινήσεις του.

Ολόκληρη η επιστολή Σακκά

Ο Κ. Σακκάς καταζητείται από την περασμένη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2014, όταν στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί δεν έδωσε το «παρών» στο Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων. Είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2011 στη Νέα Σμύρνη, ύστερα από ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Αγρίνιο, κατά την οποία βρέθηκαν γιάφκες με όπλα και υπήρχαν στοιχεία για την εμπλοκή όλων των συλληφθέντων σε τρομοκρατική δράση. Ο καταζητούμενος ποτέ μέχρι σήμερα δεν παραδέχτηκε τη συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ύστερα από πολυήμερη απεργία πείνας για την κράτησή του κατά πολύ χρόνο πλέον του 18μήνου ο Κ. Σακκάς αποφυλακίστηκε. Παραβίασε όμως τους περιοριστικούς όρους και συνελήφθη στις 7 Ιανουαρίου 2014. Αφέθηκε πάλι ελεύθερος ως τις 16 Ιανουαρίου του 2014, οπότε και ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά του στη γιάφκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι. Συνελήφθη για τον λόγο αυτόν, αλλά αφέθηκε πάλι ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

το βήμα

Ολόκληρη η επιστολή Σακκά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.