Τι πρέπει να προσέξετε

Όσα πρέπει να ξέρετε για την έκδοση βίζαςΗ έκδοση μιας ταξιδιωτικής βίζας μπορεί να είναι μια βαρετή, γραφειοκρατική διαδικασία, που «κλέβει» τον πολύτιμο χρόνο σας, όμως άκρως απαραίτητη αν θέλετε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας προς ορισμένους προορισμούς.

Όσο απαραίτητο είναι να γνωρίζετε τους κανόνες που ισχύουν γύρω από αυτές, ανάλογα με τον προορισμό σας.

Διαφορετικά, κινδυνεύετε να βρεθείτε… προ εκπλήξεως! Και φυσικά, στη χειρότερη περίπτωση… να γυρίσετε πίσω ακριβώς όπως φύγατε!

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Ελέγξτε το διαβατήριό σας: Προσέξτε την ημερομηνία λήξης του, καθώς υπάρχουν μερικές αεροπορικές εταιρείες που δε θα σάς επιτρέψουν να ταξιδέψετε, αν αυτό λήγει μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Φροντίστε να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να… «φάτε πόρτα» από ορισμένες χώρες.

Πόσο θα μείνετε και για ποιο λόγο: Σε μερικές χώρες δε χρειάζεστε βίζα, ανάλογα με τη διάρκεια και τους λόγους επίσκεψής σας. Στη Νότια Κορέα για παράδειγμα, δεν απαιτείται η έκδοση βίζας για διάστημα μικρότερο των 90 ημερών.

Στην Ταϊλάνδη το διάστημα αυτό είναι 30 ημέρες, ενώ για ταξίδι περισσότερων ημερών, είτε αφορά αναψυχή ή επαγγελματικές υποχρεώσεις, απαιτείται η έκδοση βίζας εκ των προτέρων.

Ενημερωθείτε για τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση βίζας και για τις διαστάσεις και το είδος της φωτογραφίας που απαιτείται: Ορισμένα κράτη απαιτούν τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων αναφορικά με θέματα υγείας κ.ά.

Καταθέστε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και… είστε έτοιμοι για απογείωση!

Σημείωση: Σε ό,τι αφορά τις θεωρήσεις εισόδου είτε για Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, είτε για ξένους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.