Εξιχνίαση υπόθεσης μεγάλης απάτης σε βάρος του Δημοσίου από Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Μεγάλη απάτη σε βάρος του Δημοσίου αποκάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με ΜΚΟ να ζημιώνει το Δημόσιο με πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ.

Εξασφάλιζαν χρηματοδότηση και συμμετοχή σε Προγράμματα, ενώ από την έρευνα έχει προκύψει εμπλοκή προσώπου που έχει διατελέσει “αόρατο” πολιτικό ρόλο σε εν ενεργεία θέση συμβουλευτικής υποστήριξης.

Η συγκεκριμένη Οργάνωση εδραστηριοποιείτο σε αποναρκοθετήσεις εκτός Ελλάδος. Πλέον έχει κλείσει. Είχε ως  έδρα την οδό Ηλιδος στην Αθήνα και φέρεται τα τελευταία χρόνια να έχει λάβει επιχορήγηση ύψους περίπου 8,9 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών.

Συνεργάστηκε με τον ΟΗΕ για τη συλλογή ναρκών από διάφορες περιοχές, συνολικής έκτασης 1,5 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων, στη Βοσνία – κυρίως στην περιοχή Λίποβατς -, στον Λίβανο και στο Ιράκ.

Τα χρήματα που δόθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών στη συγκεκριμένη ΜΚΟ προέρχονταν από τα κοινοτικά κονδύλια που δίνονται στη χώρα μας για ανθρωπιστική βοήθεια προς τρίτες χώρες.

Ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. ερευνήθηκε αν ορισμένες από αυτές τις αποναρκοθετήσεις ήταν «εικονικές».

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. δεν προσκομίστηκαν τα παραστατικά της συγκεκριμένης ΜΚΟ με τη δικαιολογία ότι «έχει κλείσει πια και τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία πετάχτηκαν στα σκουπίδια».

Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.