Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όσα πρέπει να ξέρετε για την έκδοση βίζας

17 Φεβρουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τι πρέπει να προσέξετε

Όσα πρέπει να ξέρετε για την έκδοση βίζαςΗ έκδοση μιας ταξιδιωτικής βίζας μπορεί να είναι μια βαρετή, γραφειοκρατική διαδικασία, που «κλέβει» τον πολύτιμο χρόνο σας, όμως άκρως απαραίτητη αν θέλετε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας προς ορισμένους προορισμούς.

Όσο απαραίτητο είναι να γνωρίζετε τους κανόνες που ισχύουν γύρω από αυτές, ανάλογα με τον προορισμό σας.

Διαφορετικά, κινδυνεύετε να βρεθείτε… προ εκπλήξεως! Και φυσικά, στη χειρότερη περίπτωση… να γυρίσετε πίσω ακριβώς όπως φύγατε!

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Ελέγξτε το διαβατήριό σας: Προσέξτε την ημερομηνία λήξης του, καθώς υπάρχουν μερικές αεροπορικές εταιρείες που δε θα σάς επιτρέψουν να ταξιδέψετε, αν αυτό λήγει μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Φροντίστε να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να… «φάτε πόρτα» από ορισμένες χώρες.

Πόσο θα μείνετε και για ποιο λόγο: Σε μερικές χώρες δε χρειάζεστε βίζα, ανάλογα με τη διάρκεια και τους λόγους επίσκεψής σας. Στη Νότια Κορέα για παράδειγμα, δεν απαιτείται η έκδοση βίζας για διάστημα μικρότερο των 90 ημερών.

Στην Ταϊλάνδη το διάστημα αυτό είναι 30 ημέρες, ενώ για ταξίδι περισσότερων ημερών, είτε αφορά αναψυχή ή επαγγελματικές υποχρεώσεις, απαιτείται η έκδοση βίζας εκ των προτέρων.

Ενημερωθείτε για τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση βίζας και για τις διαστάσεις και το είδος της φωτογραφίας που απαιτείται: Ορισμένα κράτη απαιτούν τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων αναφορικά με θέματα υγείας κ.ά.

Καταθέστε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και… είστε έτοιμοι για απογείωση!

Σημείωση: Σε ό,τι αφορά τις θεωρήσεις εισόδου είτε για Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, είτε για ξένους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

 

This entry was posted on Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2014 at 21:18 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply