Γιώργος Μητλιάγκας στην Κοζάνη…

syrizaΣτη «μάχη του Λεκανοπεδίου» ρίχνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας να σηματοδοτείται από την αυριανή εκδήλωση στο «Ακροπόλ», όπου και θα πραγματοποιηθεί η «πρώτη παρουσίαση» των Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Ρένας Δούρου, παρόντος και του Αλέξη Τσίπρα.

Με κεντρικό σύνθημα «Τρεις κάλπες, μία επιλογή: να νικήσουμε!», ομιλητής θα είναι τόσο ο Πρόεδρος του κόμματος, καθώς και η υποψήφια περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Επικυρώνεται η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη

Στη συγκέντρωση για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, το «παρών» θα δώσει και ο Οδυσσέας Βουδούρης, επικυρώνοντας τρόπον τινά την υποψηφιότητά του, όπως και ο Θοδωρής Δρίτσας, που θα διεκδικήσει το Δήμο του Πειραιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης για την επερχόμενη- τριπλή- εκλογική μάχη, ούτως ώστε να κλείσει τις «πληγές» που άνοιξαν οι χειρισμοί για τους κκ Καρυπίδη- Βουδούρη, ενώ για τον τελευταίο το ζήτημα θεωρείται «λήξαν» ,με τον κ. Τσίπρα να μη σηκώνει κουβέντα και την υποψηφιότητα να προχωρά κανονικά παρά το γεγονός ότι διαφώνησε με αυτήν η συντριπτική πλειοψηφία του κόμματος και οι νομαρχιακές επιτροπές της Πελοποννήσου.

Κλειδώνουν και οι μεγάλοι δήμοι

Η Κουμουνδούρου επιχειρεί να κλείσει τα «ανοιχτά θέματα» και στους μεγάλους δήμους, όπως και στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τις τελικές επιλογές να επικυρώνονται και από την Κεντρική Επιτροπή.

Εκκρεμότητα εξακολουθεί να είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, και όπως όλα δείχνουν προκρίνεται η λύση του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, που αποτελεί μια δοκιμασμένη πρόταση, αν και παρακολουθούν τις γενικότερες ανακατατάξεις- αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών από τους Οικολόγους Πράσινους.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, το δήμο θα διεκδικήσει ο ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος Ηλίας Λυγερός.

Στην Πάτρα, προηγήθηκαν εσωκομματικές εκλογές της Οργάνωσης για την επιλογή που θα διεκδικήσει τη δημαρχία της πόλης με την υποστήριξη του κόμματος. Με διαφορά μόλις μίας ψήφου, πρώτευσε ο Γιάννης Λάμπρου, που πήρε 204 ψήφους έναντι του Χρήστου Πατούχα, και λόγω της οριακής διαφοράς η τελική επιλογή θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα Γιάννενα, προκρίνεται ο βιολόγος Λάζαρος Νάτσης, στο Μεσολόγγι υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Πάνος Παπαδόπουλος, στο Αγρίνιο κατά πάσα πιθανότητα ο πρώην Δήμαρχος Θεστιέων Δημήτρης Τραπεζιώτης, στο Βόλο ο δικηγόρος Μαργαρίτης Πατσιαντάς, στην Κοζάνη ο δικηγόρος και εκ των παλαιότερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, Γιώργος Μητλιάγκας και στη Λάρισα Απόστολος Καλογιάννης.

Διερευνητικές επαφές στη Δυτική Μακεδονία

Τέλος, μετά το φιάσκο με την υπόθεση Καρυπίδη η Κουμουνδούρου προσανατολίζεται σε υποψήφιο πρόσωπο, με καταγωγή από την περιοχή το οποίο μάλιστα προέρχεται από το χώρο του Πολιτισμού. Έτσι, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Θέμης Μουμουλίδης “παίζει” δυνατά για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ακούγονται και ο γιατρός, Αγάπιος Γαβριηλίδης, καθώς και ο πρώην υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κύρινας .

Φωτογραφίες Eurokinissi

 iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.