Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα μελέτη «αθωώνει» τα κινητά τηλέφωνα

Φεβρουάριος 16th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Δεν εντοπίστηκαν λόγοι ανησυχίας για την ανθρώπινη υγεία

ΚΙΝΗΤΑΔεν υπάρχει σύνδεση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων με προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία. Αυτό ήταν το συμπέρασμα ενδεκαετούς μελέτης η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της Βρετανικής κυβέρνησης και εταιριών τηλεπικοινωνίας και διήρκεσε 11 έτη.

Ολα τα ευρήματα

Η μελέτη αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στη Βρετανία για τη σχέση της τεχνολογίας της κινητής τηλεφωνίας με την ανθρώπινη υγεία. Ένα πεδίο μόνιμου φόβου αλλά και αντιπαράθεσης είναι η έκθεση στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Οι εκπομπές ραδιοκυμάτων από τις κεραίες έχουν «κατηγορηθεί» για πρόκληση σοβαρών επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία. Υπάρχουν καταγγελίες για πρόκληση επιπλοκών σε εγκύους αλλά και παιδικής λευχαιμίας. Η νέα μελέτη αναφέρει ότι τέτοια ευρήματα δεν υπήρξαν όπως επίσης δεν υπήρξε κάποιο εύρημα για οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση ή επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων γενικότερα.

Πολλές μελέτες-ίδια αποτελέσματα

Πριν από μία εβδομάδα παρουσιάστηκε μια ακόμη μεγάλη μελέτη με το ίδιο αντικείμενο και το ίδιο αποτέλεσμα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μελέτησαν το ιστορικό 16,5 χιλιάδων παιδιών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διαβίωση κοντά σε πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου. Αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα άλλης μελέτης η οποία διενεργήθηκε από ερευνητές του Imperial College στο Λονδίνο το 2011, αλλά και μιας τέταρτης μελέτης η οποία αφορούσε τις πιθανές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία της τεχνολογίας ασύρματης δικτύωσης (Wi-Fi). Με άλλα λόγια, καμιά μελέτη δεν μπόρεσε να συνδέσει την εμφάνιση καρκίκου με τις τεχνολογίες των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

This entry was posted on Κυριακή, Φεβρουάριος 16th, 2014 at 17:06 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply