Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Για ξέπλυμα κατηγορείται υπάλληλος του δήμου είχε επενδύσει μισό εκατομμύριο στο Χρηματιστήριο

Φεβρουάριος 15th, 2014 by Χρήστος Μίμης

apath - ΑΠΑΤΗΑντιμέτωπη με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, βρίσκεται υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, που φέρεται ότι «επένδυσε» πάνω από μισό εκατομμύριο στο Χρηματιστήριο, κατά τη διετία 2004-2005.

Πρόκειται για υπάλληλο, το όνομα της οποίας υπήρχε στον κατάλογο των κατηγορουμένων που κατηγορήθηκαν για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, αλλά απηλλάγη με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Πάντως, η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποία θήτευσε κατά το παρελθόν ως προϊσταμένη σε τμήμα των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι μεταξύ των κατηγορουμένων που παραπέμφθηκαν σε δίκη για το έτερο οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στον κεντρικό δήμο, αυτό της «Παγίας Προκαταβολής».

Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές της υπαλλήλου ελέγχθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι «επένδυσε» 552.000 ευρώ στο Χρηματιστήριο, ενώ την ίδια ώρα, από την άρση του τραπεζικού απορρήτου βρέθηκε κατατεθειμένο σε λογαριασμό της ποσό που ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ, το οποίο δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά της.

Κατά τις ίδιες πηγές, εμφανίζεται να έχει λάβει τραπεζικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, το οποίο αποπληρώνει κανονικά, αφήνοντας «ανέγγιχτες» τις τραπεζικές της καταθέσεις.

ημερησία

This entry was posted on Σάββατο, Φεβρουάριος 15th, 2014 at 07:53 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply