Βάφετε τα μαλλιά σας, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το χρώμα αλλοιώνεται, χάνει την ζωντάνια του και γενικότερα ξεθωριάζει;

MALLIAΜην ανησυχείτε, υπάρχει τρόπος να το κάνετε να παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα όμορφο και ζωηρό, αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Επιλογή χρώματος

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να διαλέξετε κάποια απόχρωση που ταιριάζει στα χρώματα σας, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα αναγκαστείτε να βάψετε πιο σύντομα τα μαλλιά σας, αφού η ρίζα δεν θα έχει τόσο μεγάλη αντίθεση από το υπόλοιπο κεφάλι.

2. Λούσιμο

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως όταν πρόκειται να βάψετε τα μαλλιά σας καλό θα είναι να τα αφήσετε μερικές μέρες άλουστα, έτσι ώστε να πιάσει καλύτερα η βαφή. Αποφύγετε λοιπόν το λούσιμο πριν τη βαφή, αλλά φροντίστε να είναι πλήρως ενυδατωμένα, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο και το λατρεύουν οι βαφές. Γι’ αυτόν τον λόγο, λίγες μέρες πριν βάψετε τα μαλλιά σας κάντε τους μια πολύ καλή μάσκα.

3. Θερμοκρασία νερού

Το λούσιμο με ζεστό νερό όχι μόνο δεν κάνει καλό σε κανένα τύπο μαλλιών, αλλά μπορεί να αποβεί και επιζήμιο για τα βαμμένα. Αποφύγετε λοιπόν το λούσιμο με ζεστό νερό και προτιμήστε το κρύο, το οποίο είναι πολύ καλύτερο για τα βαμμένα μαλλιά και τους χαρίζει μια υπέροχη υφή.

4. Καιρός

Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στα βαμμένα μαλλιά, να τα αφυδατώσει και να τα κάνει να ξεθωριάσουν. Επομένως, προστατεύστε τα με τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα ή γενικότερα προϊόντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά.

beautetinkyriaki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.