Τι είναι 100 θερμίδες; Μια μικρή πρωινή βολτούλα, λίγο ποδήλατο, σκάψιμο στις γλάστρες και να! Τα κιλά φεύγουν σαν νερό από πάνω σας…

thermidesΕάν ξεκινήσετε από σήμερα, να χάνετε –τουλάχιστον- 100 θερμίδες σε ημερήσια βάση, τότε μέχρι το τέλος του χρόνου, για να μην πω, μέχρι το καλοκαίρι θα είσαστε έτοιμοι και έτοιμες για στενά παντελόνια και κολλητά μπλουζάκια…Και επειδή οι περισσότεροι όταν βλέπουμε γυμναστήριο, τρέχουμε με φόρα προς την αντίθετη κατεύθυνση, υπάρχουν τρόποι, να χάσουμε θερμίδες, εύκολα, χωρίς πολλή σκέψη, εντάσσοντας απλά τις παρακάτω συνήθειες στην καθημερινότητά μας.

Μασήστε τσίχλες

Μπορεί να τις έχετε απαγορεύσει στα παιδιά σας, αλλά εσείς έχετε κάθε λόγο να συνεχίσετε να τις μασάτε. Το μάσημα μιας τσίχλας, φρεσκάρει την ανάσα, δίνοντας στον εγκέφαλο το σήμα ότι έχετε τελειώσει το φαγητό, άρα έχετε χορτάσει και μαζί με όλα αυτά, καίει και θερμίδες. Όχι πολλές μεν, θερμίδες δε.

Ώρα για ποδήλατο

Τώρα που σιγά σιγά, ο χειμώνας φεύγει και η άνοιξη έρχεται, είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τα καινούρια σας λάστιχα και να πάτε αυτή την Κυριακή, και κάθε Κυριακή από τούδε κι εφεξής, μια βόλτα με το ποδήλατο στη γειτονιά. Κατευθυνθείτε προς το πλησιέστερο πάρκο, για να έχετε κάποιο στόχο και έχετε μαζί σας πάντα νερό. Οι βόλτες αρέσουν σε όλους και 15 λεπτά ποδήλατο θα σας γλιτώσουν από μερικές θερμίδες παραπάνω.

Βγείτε βόλτα νωρίς το πρωί

Μόλις ξυπνήσετε και ρίξετε λίγο νερό στο πρόσωπό σας και καφέ στα χείλη σας, βγείτε για μια μικρή βόλτα στη γειτονιά. Θα δώσετε μια γερή ώθηση στο μεταβολισμό στην πρωινή δροσιά, να αρχίσει από νωρίς να καίει τις θερμίδες της προηγούμενης μέρας. Έχετε υπόψη πως 20 λεπτά περπάτημα, είναι αρκετά για να κάψετε γύρω στις 100 θερμίδες.

Πηγαίνετε από τις σκάλες

Όσο περιμένετε το ασανσέρ να κατέβει για να το πάρετε και να ανεβείτε τους ορόφους χωρίς κόπο, εκμεταλλευτείτε αυτό το χρόνο και ανεβείτε από τις σκάλες. Το πιθανότερο είναι να φτάσετε στον προορισμό σας πριν το ασανσέρ και θα έχετε χάσει και 10 θερμίδες ανά λεπτό «ανάβασης».  Αφού δεν έχετε χρόνο και χρήμα για γυμναστήριο, εκμεταλλευτείτε τη γυμναστική που θας προσφέρει δωρεάν η καθημερινότητα.

Γελάστε δυνατά

Τα οφέλη του γέλιου είναι πολλά και η σημασία του στη ζωή μας, γίνεται όλο και περισσότερο αισθητή όσο οι καιροί δυσκολεύουν. Ακόμα και αν δεν βρίσκετε κάτι τόσο αστείο «βοηθήστε» τον εαυτό σας να γελάσει και το σώμα σας να εκτονωθεί. Για κάθε λεπτό που γελάτε, καίτε 1,3 θερμίδες και η ζωή είναι καλύτερη, όχι επειδή καίτε θερμίδες, αλλά επειδή χαμογελάτε.

Παίξτε φρίσμπι

Αυτό το καλοκαίρι κάντε κάτι διαφορετικό στην παραλία και μην διαβάσετε στα περιοδικά όλα τα κουτσομπολιά της εγχώριας -και μη- showbiz. Επιππλεόν, μην παίξετε ρακέτες, αφού σε κάνεναν δεν αρέσει ο εκνευριστικός τους ήχος. Αυτό το καλοκαίρι και πριν απαγορευτεί και αυτό όπως οι ρακέτες, παίξτε φρίσμπι και διασκεδάστε χάνοντας 100 θερμίδες ανά 30 λεπτά. Αν μάλιστα παίζετε με άπειρους παίκτες και σας αναγκάζουν να κυνηγάτε το φρίσμπι από τη μια άκρη της παραλίας στην άλλη, ακόμα καλύτερα για εσάς, όσον αφορά στο κάψιμο των θερμίδων.

Περιποιηθείτε τον κήπο σας

Η ενασχόληση  με τον κήπο δεν είναι μόνο ψυχοθεραπευτική, αλλά και αποδοτική από πολλές απόψεις. Όχι μόνο θα χάσετε θερμίδες, αφού το σκύψιμο, το σκάψιμο και το φύτεμα απαιτούν κόπο και ενέργεια, αλλά στο τέλος της σεζόν θα έχετε και έναν πολύ όμορφο κήπο να απολαμβάνετε μαζί με το πρωινό σας.

Διαλογιστείτε

Μπορεί ο διαλογισμός να μην είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο νου όταν αναφέρεστε σε κάψιμο θερμίδων, αλλά η σχέση μεταξύ των δυο είναι μια αλήθεια. Ακόμα και αν απλά, ανασαίνετε αργά και σταθερά θα μειωθεί το στρες στον οργανισμό σας και οι ορμόνες θα έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να προχωρήσουν στο κάψιμο των θερμίδων.

Κάντε σχοινάκι

Θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια και ανακαλύψτε εκ νέου πόσο καλό σας έκανε το παιχνίδι στην αυλή του σχολείου με το σχοινάκι. Κάψτε γύρω στις 115 θερμίδες για κάθε 10λεπτο που χοροπηδάτε με το σχοινάκι και αν θέλετε να κάνετε πιο ευχάριστη την άσκηση, κάντε τη με το ρυθμό του αγαπημένου σας τραγουδιού.

Παίξτε πινγκ-πονγκ

Ακόμα μια εναλλακτική λύση, αντί του γυμναστηρίου, είναι το τραπέζι του πινγκ-πονγκ. Επενδύστε σε ένα αναδιπλούμενο, εκτός αν έχετε χώρο στο σπίτι για ένα κανονικό και κάθε απόγευμα που δεν θα μπορείτε να πάτε βόλτα με το ποδήλατο γιατί βρέχει ή δεν θα έχει τόση ζέστη για να παίξετε φρίσμπι στην παραλία, ξεκινήστε ένα οικογενειακό πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ.

Μασήστε καλά

Αντί να πιείτε το χυμό δυο πορτοκαλιών, καλύτερα να τα φάτε αφού η διαδικασία της μάσησης και χώνεψης μιας τροφής απαιτεί από τον οργανισμό περισσότερη δουλειά, αναγκάζοντάς τον να κάψει περισσότερες θερμίδες μέσω της διαδικασίας της θερμογένεσης. «Παιδέψτε» τον οργανισμό σας και αυτός θα σας ανταμείψει.

Επενδύστε σε έναν καλό νυχτερινό ύπνο

Ένας λόγος παραπάνω να κοιμηθείτε από νωρίς και να μην ξενυχτήσετε άσκοπα μπροστά από την τηλεόραση είναι για να ρίξετε τα επίπεδα της γκρελίνης. Η γκρελίνη, εν ολίγοις, είναι η υπεύθυνη ορμόνη που μας κάνει να πεινάμε περισσότερο ή λιγότερο και όσο πιο ξεκούραστοι είμαστε τόσο περισσότερο πέφτουν και τα ποσοστά της στον οργανισμό, κάνοντας μας να πεινάμε λιγότερο. Έρευνες έχουν ακόμα δείξει πως όσο λιγότερες ώρες ύπνου απολαμβανουμε, τόσο περισσότερο αυξάνουμε τις πιθανότητες μας να γίνουμε παχύσαρκοι.

Δοκιμάστε πικάντικα

Θα έχετε παρατηρήσει το ανέβασμα της θερμοκρασίας σας κάθε φορά που τρώτε ένα πικάντικο και καυτερό πιάτο. Αυτή η «ζεστασιά» που πηγάζει από μέσα σας όταν τρώτε στο νεό ινδικό εστιατόριο της γειτονιάς σημαίνει  επιτάχυνση του μεταβολισμού και κάψιμο περισσότερων θερμίδων. Μη το λυπάστε λοιπόν το καγιέν! Προσθέστε το όπου μπορείτε και όσο αντέχετε!

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.