Παγιώνεται το προβάδισμα της Κουμουνδούρου στην παράσταση νίκης

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΜε 1,5 μονάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στο δεύτερο μέρος της «Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας» που διεξάγει η Public Issue για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ωστόσο σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Ιανουαρίου η ψαλίδα των δύο κομμάτων φαίνεται να κλείνει, ενώ στην παράσταση νίκης παγιώνεται η πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε σε περίπτωση που γινόταν σήμερα εκλογές.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει τη θητεία της.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην παράσταση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30%, έναντι 31,5% των Ιανουάριο, η ΝΔ 28,5% έναντι 28% τον Ιανουάριο, η Χρυσή Αυγή 8,5% έναντι 10% τον Ιανουάριο, το ΠΑΣΟΚ 7% έναντι 6,5% τον Ιανουάριο, οι ΑΝ.ΕΛΛ. 6% έναντι 4,5% τον Ιανουάριο, η ΔΗΜΑΡ 3,5% και το ΚΚΕ 7,5 έναντι 6,5% τον Ιανουάριο.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 55% έναντι 52% τον Ιανουάριο, ενώ στη νίκη της ΝΔ πιστεύει το 31% έναντι του 35% τον Ιανουάριο.

Τέλος το 47% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να πάει σε βουλευτικές εκλογές, έναντι του 52% που πιστεύει πως όχι, ενώ το 57% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές έναντι του 35% που πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία της.

Δημήτρης Χατζηνικόλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.