Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Δημοσκόπηση Public Issue: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Φεβρουάριος 12th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Παγιώνεται το προβάδισμα της Κουμουνδούρου στην παράσταση νίκης

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΜε 1,5 μονάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στο δεύτερο μέρος της «Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας» που διεξάγει η Public Issue για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ωστόσο σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Ιανουαρίου η ψαλίδα των δύο κομμάτων φαίνεται να κλείνει, ενώ στην παράσταση νίκης παγιώνεται η πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε σε περίπτωση που γινόταν σήμερα εκλογές.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει τη θητεία της.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην παράσταση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30%, έναντι 31,5% των Ιανουάριο, η ΝΔ 28,5% έναντι 28% τον Ιανουάριο, η Χρυσή Αυγή 8,5% έναντι 10% τον Ιανουάριο, το ΠΑΣΟΚ 7% έναντι 6,5% τον Ιανουάριο, οι ΑΝ.ΕΛΛ. 6% έναντι 4,5% τον Ιανουάριο, η ΔΗΜΑΡ 3,5% και το ΚΚΕ 7,5 έναντι 6,5% τον Ιανουάριο.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 55% έναντι 52% τον Ιανουάριο, ενώ στη νίκη της ΝΔ πιστεύει το 31% έναντι του 35% τον Ιανουάριο.

Τέλος το 47% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να πάει σε βουλευτικές εκλογές, έναντι του 52% που πιστεύει πως όχι, ενώ το 57% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές έναντι του 35% που πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία της.

Δημήτρης Χατζηνικόλας

This entry was posted on Τετάρτη, Φεβρουάριος 12th, 2014 at 12:55 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply