Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

FAZ: Ο Τσίπρας ενθουσίασε την Αριστερά της Ιταλίας

Φεβρουάριος 11th, 2014 by Χρήστος Μίμης

«Ποιος θα πληρώσει τις απώλειες σε ενδεχόμενη διαγραφή του χρέους;»

tsiprasΟ Τσίπρας ενθουσίασε την Αριστερά της Ιταλίας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής συντηρητικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιταλία.
Στον υπότιτλο η εφημερίδα επισημαίνει ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα «θέλει έναν αντιγερμανικό προεκλογικό αγώνα στις ευρωεκλογές» και συνεχίζει με την διαπίστωση ότι «ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κάνει το κόμμα διαμαρτυρίας του απαρχή ενός ευρωπαϊκού κινήματος ενάντια στην πολιτική λιτότητας και ενάντια στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα εξηγεί ότι ο κ. Τσίπρας είναι σήμερα στην Ελλάδα αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, αλλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα έπαιρνε περισσότερες ψήφους από ό,τι οι συντηρητικοί του πρωθυπουργού Σαμαρά.

Και μολονότι, αναφέρει η εφημερίδα, δεν έχει ακόμη αναλάβει ποτέ κυβερνητική ευθύνη στην χώρα του, επιδιώκει να αποκτήσει ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική και βρίσκει υποστήριξη στην Ιταλία.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας ήταν προσκεκλημένος του Κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, ωστόσο, σύμφωνα με την FAZ, στην Ιταλία υπάρχει ένας πολύ μεγαλύτερος κύκλος αριστερών και ριζοσπαστών Ιταλών που υποστηρίζουν μια υποψηφιότητα του Τσίπρα που θα ξεπερνά τα σύνορα.

Αυτοί προσδοκούν νέες προοπτικές με ένα ελληνικό έμβλημα, διευκρινίζει η συντηρητική εφημερίδα, περιγράφοντας στη συνέχεια το ρόλο της δημοσιογράφου Μπάρμπαρα Σπινέλι, που παρουσίασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία, όπως αναφέρεται, ταυτίζεται με τη θέση του Τσίπρα, που βλέπει την Ελλάδα ως πειραματόζωο προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα δεινά μπορεί να αντέξει ένας λαός.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες η λιτότητα προκάλεσε μόνο φτώχεια και ότι τα δανεικά δεν διατέθηκαν για την Ελλάδα αλλά για τη διάσωση των τραπεζών. Αναφορά γίνεται και στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή -μέσω μιας διεθνούς διάσκεψης- μέρους του χρέους των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας κατά τα πρότυπα της Διάσκεψης του Λονδίνου του 1953, η οποία διέγραψε μέρος του γερμανικού χρέους.
Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, ο Τσίπρας δεν απαντά στο ερώτημα ποιος θα πληρώσει τις απώλειες σε ενδεχόμενη διαγραφή του χρέους και ποιος θα χρηματοδοτήσει τα νέα ελλείμματα που θα προκύψουν κατά την «κατανομή νέων κοινωνικών αγαθοεργιών».

 newsbeast

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 11th, 2014 at 18:32 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply