Τις περισσότερες φορές ένας πονοκέφαλος, είναι απλά ένας… πονοκέφαλος, που μπορεί να έχει προκληθεί από πολλούς παράγοντες.

ΚαταγραφήEFGDGFDGΆλλες φορές πάλι, ίσως είναι μία σοβαρή προειδοποίηση, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έξι φαινομενικά «αθώα» συμπτώματα που θα πρέπει να σας «κινητοποιήσουν»!

Συχνός πονοκέφαλος που δεν υποχωρεί
Ίσως πρόκειται για ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αρτηριακό αυτό εξόγκωμα εμφανίζεται στο 5% των ανθρώπων και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, σε σοβαρές περιπτώσεις ενδέχεται η διαφυγή του αίματος να πλημμυρίσει τον περιβάλλοντα ιστό, προκαλώντας διακοπή της παροχής οξυγόνου.

Έντονος οξύς πόνος όταν τα δόντια αγγίξουν κάτι παγωμένο
Το πιθανότερο είναι το νεύρο του δοντιού να έχει καταστραφεί. Σε αυτή την περίπτωση, τα βακτήρια του στόματος είναι δυνατόν να μολύνουν όχι μόνο το νεύρο, αλλά και το υπόλοιπο σώμα.

Έντονος πόνος στη δεξιά πλευρά του σώματος
Όταν συνοδεύεται από ναυτία και πυρετό, θα μπορούσε να είναι ένδειξη σκωληκοειδίτιδας. Μία άλλη περίπτωση είναι να πρόκειται για μια κύστη στις ωοθήκες.

Συνήθως αυτές εξαφανίζονται από μόνες τους, αλλά καλό θα ήταν και στις δύο περιπτώσεις να αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Πίεση ή κάψιμο στο στήθος

Αν επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ίσως είναι ένδειξη καρδιολογικού προβλήματος. Τα συμπτώματα τείνουν να είναι λιγότερο σοβαρά στις γυναίκες παρά στους άνδρες, έτσι ώστε μπορεί μία γυναίκα να παρερμηνεύσει εύκολα την όποια πίεση.

«Αίσθημα» κενού ή φουσκώματος στο στομάχι
Στην περίπτωση των γυναικών ενδεχομένως να υποκρύπτει καρκίνο των ωοθηκών.
Ο καρκίνος των ωοθηκών δεν είναι τόσο κοινός όσο του μαστού ή του πνεύμονα, αλλά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος αν έχετε οικογενειακό ιστορικό ή αν δεν έχετε υπάρξει ποτέ έγκυος.

Κάψιμο στα πόδια
Ίσως πάσχετε από φλεβική θρόμβωση. Οι καπνιστές και οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Καλό θα είναι να αποφύγετε το μασάζ στην περιοχή, καθώς ο θρόμβος μπορεί να «ταξιδέψει» μέσα στις φλέβες σας μέχρι τους πνεύμονές και να διακόψει την παροχή οξυγόνου στον οργανισμό.

onmed

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.