Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες από τον ιο της γρίπης

Φεβρουάριος 11th, 2014 by Χρήστος Μίμης

griph ΓΡΙΠΗΑυξάνονται με ταχύ ρυθμό τα θύματα της γρίπης στη χώρα μας. Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που παρουσίασαν μετά τη νόσησή τους με την εποχική γρίπη το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπιστώνουν μεγάλη αύξηση και των κρουσμάτων γρίπης στην κοινότητα, δηλαδή εκτός νοσοκομείου, σύμφωνα με τα στοιχεία των επισκέψεων σε γιατρούς με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Ο ιός που εντοπίζεται στην συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών είναι ο Α(Η1Ν1).

Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 26 –πρόκειται για άτομα που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες λόγω χρονίων και σοβαρών νοσημάτων ή λόγω παχυσαρκίας και ήταν σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι.

Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας άλλοι 52 άνθρωποι βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία.

Συνολικά, από την αρχή του έτους 116 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ λόγω της βαρύτητας της γρίπης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά ότι η γρίπη βρίσκεται σε ψηλό σημείο στη χώρα μας και συστήνει τη χορήγηση αντιικών φαρμάκων στους ασθενείς που πάσχουν και από άλλα προβλήματα υγείας το συντομότερο δυνατό και χωρίς την εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

πρώτο θέμα

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 11th, 2014 at 18:09 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply