Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οπλα και εκρηκτικά βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική σε διαμέρισμα στου Γκύζη

Φεβρουάριος 11th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Εχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές τούρκων κουρδικής καταγωγής

OPLA - ΟΠΛΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΤέσσερις αλλοδαποί, τούρκοι κουρδικής καταγωγής προσήχθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τη περιοχή του Γκύζη και εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση DHKP-C . Παράλληλ κατά τη διάρκεια ερευνών στο διαμέρισμα – γιάφκα που έμεναν οι αλλοδαποί στην οδό Γενναδίου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, ένα πιστόλι 7,65, ένα πιστόλι browning 7,65, ένα πιστόλι cz, ένας σιγαστήρας, δυο υποπολυβόλς εκ των οποίων ένα scorpion και ένα μίνι Uzi 9mm Para , πλήθος σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, 6 κιλά και 350 γραμμμάρια ζελατοδυναμίτιδα σε μασούρια, δύο χειροβομβίδες F1, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

Όπωςανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ τα ευρήματα θυμίζουν εκείνα του ταχύπλοου σκάφους που είχε εντοπιστεί πέρυσι το καλοκαίρι μεταξύ Χίου και Οινουσσών. Τότε είχαν βρεθεί δύο αντιαρματικές ρουκέτες, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, μεγάλος αριθμός εκρηκτικών μηχανισμών και σφαιρών και ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και δυο τούρκοι οι οποίοι σχετίζονταν με την συγκεκριμένη οργάνωση και υπήρχε η εκτίμηση ότι μετέφεραν τα όπλα και τα εκρηκτικά για «χτύπημα» στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα όπλα που βρέθηκαν τόσο στο σκάφος όσο και στο διαμέρισμα προέρχονται από την Κρήτη.

Σε βάρος ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για δολοφονία στην Τουρκία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι έφτασε στον επιχειρησιακό βραχιόνα της οργάνωσης.

Οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί την DHKP-C μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έχει επιτεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας και στα γραφεία του Ερντογάν στην Άγκυρα.

δολ

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 11th, 2014 at 10:16 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply