Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταζητούμενος ο Κώστας Σακκάς, παραβίασε περιοριστικούς όρους

Φεβρουάριος 11th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Δεν έδωσε το «παρών» στην αστυνομία στο πλαίσιο των όρων αποφυλάκισής του

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣΔεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα ως όφειλε στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του επεβλήθησαν ο Κώστας Σακκάς.

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έπρεπε, στο πλαίσιο των όρων αποφυλάκισής του, να παρουσιαστεί έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Κώστας Σακκάς θεωρείται καταζητούμενος.

Οι περιοριστικοί όροι προβλέπουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρέωση εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, υποχρεωτική διανυκτέρευση στην κατοικία που δήλωσε.

Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη τον περασμένο μήνα μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής της υπόθεσης. Το ένταλμα αφορούσε στοιχεία που διαβίβασε στην ανάκριση η Αστυνομία, σύμφωνα με τα οποία ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του κατηγορούμενου σε κατασχεθέντα αντικείμενα από διαμέρισμα στο Χαλάνδρι που φέρεται να χρησιμοποιούνταν από μέλη της οργάνωσης.

Ο Κώστας Σακκάς αφέθηκε ελεύθερος στις 11 Ιουλίου πέρυσι, έπειτα από 38 ημέρες απεργίας πείνας, διαμαρτυρόμενος για την προφυλάκισή του 31 μήνες, διάστημα που ξεπέρασε κατά πολύ το όριο που προβλέπει ο νόμος. Το γεγονός είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από κοινωνικούς φορείς, οργανώσεις και απλούς πολίτες.

Ο Κώστας Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα.

το βήμα

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 11th, 2014 at 11:44 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply