Για έναν ασθενή που πάσχει από κάποια σπάνια νόσο, είναι φοβερή τύχη ο θεράπων ιατρός να παρακολουθεί το σωστό τηλεοπτικό πρόγραμμα!

dr HouseΑυτό ακριβώς συνέβη σε ένα Γερμανό που έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και αντιμετώπιζε ένα παράδοξο συνδυασμό συμπτωμάτων, όπως πυρετό, τύφλωση, κώφωση και οίδημα στους λεμφαδένες. Η περίπτωσή του βασάνιζε τους γιατρούς για πολλούς μήνες.

Ο 55χρονος έλαβε τελικά ακριβή διάγνωση όταν τον παρέπεμψαν στο Δρ Juergen Schaefer, φανατικό θαυμαστή της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Ιατρικές Υποθέσεις».

«Κατάλαβα τι συμβαίνει μέσα σε πέντε λεπτά», δήλωσε ο Schaefer, ο οποίος εργάζεται στο Κέντρο Μη Διαγνωσμένων Νοσημάτων (Center for Undiagnosed Diseases), βόρεια της Φρανκφούρτης.

Δήλωσε πως τα συμπτώματα ήταν σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά που αντιμετώπιζε ένας «ασθενής» στη σειρά έπειτα από δηλητηρίαση με κοβάλτιο.

Ο Schaefer αναφέρει πολύ συχνά περιστατικά από τη δημοφιλή σειρά όταν δίνει διαλέξεις σε φοιτητές Ιατρικής. Αν και οι γιατροί είχαν προτείνει στον 55χρονο Γερμανό τη μεταμόσχευση καρδιάς, ο Schaefer και οι συνάδελφοί του πραγματοποίησαν αμέσως τις σχετικές εργαστηριακές αναλύσεις ώστε να διαπιστώσουν τα επίπεδα κοβαλτίου στον οργανισμό του ασθενούς.

Ο ασθενής είχε δηλώσει πως τα συμπτώματα εμφανίστηκαν λίγο μετά την εγχείρηση αντικατάστασης ισχίου στην οποία είχε υποβληθεί. Ο Schaefer διαπίστωσε ότι μικροσκοπικά τρήματα του παλαιού εμφυτεύματος είχαν παραμείνει στον οργανισμό και προκαλούσαν τριβή με το νέο μεταλλικό εμφύτευμα. Το αποτέλεσμα ήταν η διαρροή κοβαλτίου και χρωμίου στο αίμα του ασθενούς.

Έπειτα από νέα επέμβαση, η κατάσταση της υγείας του άνδρα βελτιώθηκε αμέσως.

Η σχετική έκθεση της ιατρικής ομάδας δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο στην κορυφαία επιστημονική επισκόπηση Lancet, χωρίς όμως να αναφερθεί το όνομα του ασθενούς.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.