δολοφονια κυπροΣυναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά τις αποκαλύψεις ενός εκ των δολοφόνων της Αγίας Νάπας που αποφάσισε να «σπάσει» την σιωπή του και να αποκαλύψει γιάφκες με όπλα στην Ελλάδα, αλλά έδωσε και τα ονόματα αυτών που διέταξαν το πενταπλό φονικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης», ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, Τάσος Τσελεχίδης αποκάλυψε στην αστυνομία πληροφορίες για την σχέση που έχει ο ίδιος αλλά και ο φίλος του, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος με τον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα.

Η κυπριακή εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τσελεχίδης μετά από την χθεσινή του καταδίκη από το Κακουργιοδικείο της Κύπρου για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012, ζήτησε να μιλήσει στην αστυνομία. Μέχρι την στιγμή της καταδίκης αρνείτο κάθε ανάμειξη στο φονικό αλλά μόλις άκουσε την καταδίκη του αποφάσισε να μιλήσει για να τύχει καλύτερης μεταχείρισης στη φυλακή.

Ο δολοφόνος αποκάλυψε στους αστυνομικούς σημεία στα οποία υπάρχουν κρυμμένα όπλα στην Ελλάδα, έδωσε τα ονόματα αυτών που διέταξαν το φονικό στην Αγία Νάπα και επίσης αναφέρθηκε και στο όπλο του φόνου υποδεικνύοντας το σημείο όπου είναι κρυμμένο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τσελεχίδης μόλις άκουσε την καταδίκη του κατέρρευσε ενώ όταν ήταν στο κελί των δικαστηρίων επιτέθηκε στον φίλο του, τον οποίο και κατηγόρησε ότι του κατέστρεψε τη ζωή και ότι του είπε ψέματα αναφορικά με την ευνοϊκή εξέλιξη της υπόθεσης. Για να μην πιαστούν στα χέρια, οι δύο ισοβίτες μεταφέρθηκαν χωριστά στις Κεντρικές φυλακές στη Λευκωσία και τοποθετήθηκαν σε διαφορετικές πτέρυγες.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η ΕΛ.ΑΣ έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Μαμαλικόπουλου που ήταν ο εκτελεστής στην Αγία Νάπα, καθώς υπήρξαν ενδείξεις για την σχέση του με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και ίσως και με τους εκτελεστές των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος φαίνεται να τα έχει χαμένα μετά την καταδίκη του καθώς πίστευε ότι οι φίλοι του θα τον βοηθούσαν να αποφύγει την καταδίκη και να επιστρέψει στην Ελλάδα, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να τον είχαν εγκαταλείψει όλοι και ζητούσε χρήματα και τσιγάρα από συγκαταδίκους του.

Επίσης δεν ήταν και ιδιαίτερα καλά καθώς τον είχε εγκαταλείψει η σύντροφος του από την Αθήνα, λέγοντας του ότι δεν θέλει να τρέχει στις φυλακές. Ο χωρισμός του είχε δημιουργήσει την εμμονή να αποφυλακιστεί και να επιστρέψει στην Αθήνα για να ζητήσει στη σύντροφο του να είναι και πάλι μαζί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Πολίτης, είναι πολύ πιθανό να ανοίξει και ο Μαμαλικόπουλος το στόμα του μόλις μάθει ότι ο Τσελεχίδης αποκάλυψε τα πάντα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Τάσος Τσελεχίδης ανέφερε ότι είχε έρθει για διακοπές στη Κύπρο όταν είχε γίνει ο φόνος στην Αγία Νάπα και στις 17 Ιουνίου επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με τον φίλο του τον Μαμαλικόπουλο ««ύστερα από δική μου επιμονή για να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί είμαι φανατικός οπαδός». Τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο κακουργιοδικείο έδειξαν ότι ο Τσελεχίδης Τσεχιλίδης ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε τσίλιες και οργάνωσε την διαφυγή μετά την εκτέλεση των πέντε ανθρώπων από τον Μαμαλικόπουλο.

koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.