Πιστεύατε ποτέ ότι μία μερίδα μακαρόνια ολικής αλέσεως και μία ανάμικτη σαλάτα θα μπορούσαν να σας προστατέψουν από τον κίνδυνο εγκεφαλικού;

makaroniaΕπιστήμονες από τη Σχολή Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου του Ληντς, διπίστωσαν πως όσοι  τρώνε συστηματικά πολλές φυτικές ίνες διατρέχουν μειωμένες πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου, με τον κίνδυνο να μειώνεται κατά σχεδόν 7% με κάθε πλούσιο σε ίνες γεύμα.

Όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Stroke» την οποία εκδίδει η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (ΑΗΑ), ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται κατά 7%, ανά 7 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ μία μερίδα ζυμαρικών ολικής αλέσεως με μία μικρή σαλάτα παρέχουν σχεδόν αυτή την ποσότητα.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρώνε τις δύο σαλάτες και τα τρία μικρά φρούτα που καθημερινά πρέπει να καταναλώνονται για καλή υγεία, και έτσι η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μπορεί να τους βοηθήσει σημαντικά», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ντάιαν Θρίπλτον

Προγενέστερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι φυτικές ίνες προστατεύουν από το εγκεφαλικό, περιορίζοντας τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνισή του, όπως την υπέρταση και τα υψηλά επίπεδα «κακής» (LDL) χοληστερόλης.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.