Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι θα υποστηρίξει στη σημερινή απολογία του ο Α. Φιλιππίδης

Φεβρουάριος 10th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΕΛΤΑΣτον ανακριτή κατά της διαφθοράς απολογείται σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιπίδης, ο οποίος κρατείται στη ΓΑΔΑ απο την 5η Φεβρουαρίου, όταν  συνελήφθη αμέσως μετά την άφιξή του απο την Τουρκία στην Αθήνα.

Aπό την πρώτη στιγμή, ο Α. Φιλιππίδης και οι συνήγοροί του, Γ. Παπαϊωάννου και Θ. Βαρλάμης, εμμένουν στη θέση ότι «οικειοθελώς ήρθε στην Αθήνα», προσκομίζοντας φωτογραφίες από την πτήση αλλά και έγγραφο, χωρίς σφραγίδα, κάποιας αρχής, όπου δηλώνεται η βούλησή του να επιστρέψει. Η προσπάθειά του να πείσει ότι ήρθε με δική του θέληση είναι καίριας σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης. Αν πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, η υπεράσπισή του θα έχει ισχυρό όπλο στα χέρια της ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και θα προσπαθήσει να αποφύγει, έτσι, την προσωρινή κράτηση για να μείνει μετά την απολογία του ελεύθερος με όρους.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του -θα ξεπερνά τις 200 σελίδες- ο Φιλιππίδης θα αρνηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα δάνεια εκατομμυρίων που δόθηκαν επί εποχής του από το Τ.Τ σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες ήταν χωρίς (ή με ανεπαρκείς) εγγυήσεις και ότι κατέληξαν σε προσωπικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών. Επίσης θα επιχειρήσει να αντικρούσει την κατηγορία της απάτης για τη σύμβαση του Τ.Τ με εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά για την έκδοση πιστωτικής κάρτας. Θα υποστηρίξει ότι δεν είχε προσωπική ωφέλεια από τις εν λόγω δανειοδοτήσεις και ότι οι σχέσεις του με τους επιχειρηματίες που πήραν τα δάνεια ήταν καθαρά επαγγελματικές. Επίσης, θα προσπαθήσει να ανασκευάσει τα περί «πολιτικής δίωξης» που ισχυρίστηκε, μέσω των δικηγόρων του, στην Τουρκία.

Παράλληλα, θα κάνει αναφορές και για τις δανειοδοτήσεις άλλων τραπεζών σε μια προσπάθεια να καταδείξει ότι η πρακτική του Τ.Τ δεν ήταν η μόνη στον τραπεζικό χώρο.

ιωάννα μάνδρου

This entry was posted on Δευτέρα, Φεβρουάριος 10th, 2014 at 09:38 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply