Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Νέα εποχή» στους Έλληνες ευρωβουλευτές – Εκλογή με σταυρό συμφώνησε η κυβέρνηση

Φεβρουάριος 10th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΤην αλλαγή του εκλογικού νόμου στις ευρωεκλογές συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός  κ. Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν στις ερχόμενες εκλογές, να μην ισχύει η λίστα στα ευρωψηφοδέλτια αλλά να γίνουν με σταυρό προτίμησης και να διπλασιαστεί ο αριθμός των υποψηφίων ευρωβουλευτών σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Η απόφαση τους αυτή, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ελήφθη για να υπάρχει πιο άμεση αντιπροσώπευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά για να ανανεωθεί η «επετηρίδα» των υποψηφίων ευρωβουλευτών με νέα πρόσωπα που προέρχονται από την κοινωνία και όχι από κομματικούς μηχανισμούς.

Γ. Μιχελάκης: Στην κοινωνία ο πρώτος λόγος για το ποιοί θα μας εκπροσωπούν στην Ευρωβουλή

«Η κοινωνία θα έχει πλέον τον πρώτο λόγο για το ποιοί θα μας εκπροσωπούν στην Ευρωβουλή», έγραψε στο twitter , το απόγευμα της Κυριακής, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης .  Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά επιβεβαίωση των πληροφοριών για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις ευρωεκλογές , όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο Πρωθυπουργός  κ. Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν από το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου, ο κ. Μιχελάκης θα καταθέσει , μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή, ρύθμιση με την οποία θα ορίζεται ότι όι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό προτίμησης και  ο αριθμός των υποψηφίων ευρωβουλευτών σε κάθε ψηφοδέλτιο θα είναι 42.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Η σχεδιαζόμενη αλλαγή του νόμου για τις ευρωεκλογές συνιστά άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια της δικομματικής κυβέρνησης να αποφύγει την επερχόμενη εκλογική συντριβή. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι πλασάρουν ως “ανανέωση” με πρόσωπα εκτός των “κομματικών μηχανισμών” την κατάργηση της λίστας στις ευρωεκλογές και την αντικατάστασή της με σταυρό προτίμησης, ενώ στην πραγματικότητα ψάχνουν προσωπικούς στρατούς υποψηφίων βουλευτών που θα επιδίδονται στη μάχη του σταυρού για να διασώσουν μια κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας της.

»Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τρέμουν την αντιπαράθεση πάνω στην πορεία της Ευρώπης και τις προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και για αυτό προσπαθούν να μεταβάλλουν τις ευρωεκλογές σε ένα κυνήγι σταυρού και σε μια μάχη μεταξύ “προσωπικοτήτων”. Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί όμως είναι ότι όσα νομικίστικα τερτίπια κι αν σκαρφιστούν, τα ψωμιά τους και τα κουκιά τους είναι μετρημένα».

 

Κρουστάλλη Δήμητρα

This entry was posted on Δευτέρα, Φεβρουάριος 10th, 2014 at 08:08 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply