ΝΑΡΚΩΤΙΚΑΠερίπου 100 τόνοι χασίς από τα… Ζωνιανά της Αλβανίας, το Λαζαράτι, αναζητούν τρόπο μεταφοράς στην Ελλάδα, από την οποία το μεγαλύτερο μέρος τους θα περάσει σε χώρες της γηραιάς ηπείρου!

Η αποκάλυψη-βόμβα έγινε από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες συγκεντρώνουν πληροφορίες για τα κυκλώματα της αλβανικής μαφίας, που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό σταθμό εξαγωγής ναρκωτικών σε χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης.

Τη δόξα των «βαρόνων» της Λατινικής Αμερικής φαίνεται ότι ζήλεψαν πριν από μερικά χρόνια στο Λαζαράτι… Πρόκειται για ένα χωριό κοντά στο Αργυρόκαστρο και μόλις 24 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο καλλιέργειας κάνναβης. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του χωριού ασχολούνται με την «ανθοκομία» -όπως δηλώνουν οι χασισοκαλλιεργητές στην Εφορία!- και πολύ σύντομα έφτασαν να ζουν σε πολυτελή σπίτια και να αγοράζουν πανάκριβα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, υπάρχουν πάνω από 350.000 δενδρύλλια κάνναβης στο Λαζαράτι, που καλλιεργούνται σε 3.200 στρέμματα. Κάθε χρόνο παράγονται συνολικά 900 τόνοι προϊόντος, που πωλούνται προς 4,5 δισ. ευρώ. Το Λαζαράτι είναι εμπόλεμη ζώνη για τους Αλβανούς αστυνομικούς, καθώς κάθε βράδυ και ιδιαίτερα την περίοδο συγκομιδής των «ανθών» οι κάτοικοι κυκλοφορούν με τα καλάσνικοφ στα χέρια, έτοιμοι να δώσουν μάχη με τους ανθρώπους του νόμου στην περίπτωση που τολμήσουν να πειράξουν την παραγωγή τους!

Η αστυνομία της Αλβανίας, έστω και καθυστερημένα, βρήκε τη λύση, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso». Τους τελευταίους μήνες έχει αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή, κυρίως προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, με αποτέλεσμα το «προϊόν» να μη βρίσκει διέξοδο προς τις αγορές μέσω Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι 100 τόνοι χασίς να σαπίζουν αδιάθετοι στις αποθήκες των παραγωγών.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο μέρος της φετινής τους παραγωγής, το οποίο έχει μείνει αδιάθετο λόγω του αποκλεισμού και πλέον οι “βαρόνοι” του Λαζαράτι ψάχνουν εναγωνίως τρόπο να το βγάλουν στο εμπόριο» λέει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει γνώση του αντικειμένου.

Στον Ασπρόπυργο

Ομως οι «βαρόνοι» του Λαζαράτι βρήκαν τρόπο να αρχίσουν τις εξαγωγές του αδιάθετου χασισιού μέσα σε φορτηγά που μεταφέρουν… ψάρια και άλλα εμπορεύματα και να το προωθήσουν τμηματικά στην Ελλάδα και από εκεί στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης!

Τα στοιχεία προέκυψαν όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν επιχείρηση στην περιοχή του Ασπροπύργου και κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα μέρος του κυκλώματος. Εκεί συνέλαβαν τέσσερις Αλβανούς, οι οποίοι είχαν ήδη πακετάρει στις ειδικές κρύπτες των φορτηγών με διπλό πάτο περίπου 1,5 τόνο χασίς από το Λαζαράτι, με προορισμό χώρες της δυτικής Ευρώπης και κυρίως την Ολλανδία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ήταν η πρώτη δοκιμαστική επιχείρηση των «βαρόνων» του Λαζαράτι να «διώξουν» το εμπόρευμά τους. Ομως οι αστυνομικοί φρόντισαν για την παταγώδη αποτυχία τους. Μάλιστα στο κινητό τηλέφωνο του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της μεταφοράς βρέθηκαν αποθηκευμένοι αριθμοί τηλεφωνικών συνδέσεων που αντιστοιχούν σε χώρες όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Γαλλία. Ηδη αυτοί οι αριθμοί έχουν δοθεί στις αστυνομικές Αρχές των συγκεκριμένων χωρών προκειμένου να γίνει έρευνα και να εντοπιστούν οι κάτοχοί τους που συνεργάζονται με το κύκλωμα των Αλβανών μαφιόζων από το Λαζαράτι.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.