pao -paok -ΠΑΟ -ΠΑΟΚ Μόνο η αστοχία και ο Γλύκος γλίτωσαν τον ΠΑΟΚ από τις άγριες ορέξεις του Παναθηναϊκού, που κάνοντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, νίκησε μόνο 2-1. Καταχειροκροτήθηκε η ΟΜΑΔΑ του Γιάννη Αναστασίου.

Εφόσον στόχος του Αναστασίου –όπως επαναλαμβάνει μονότονα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού– είναι να φτιάξει ομάδα, κάποιος πρέπει να του πει πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο…

Το «τριφύλλι» παίζοντας κατά διαστήματα ποδόσφαιρο που ενθουσίασε τον κόσμο του, νίκησε 2-1 με γκολ των Τριανταφυλλόπουλου και Νάνο, έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες και αν δεν είχε απέναντί του έναν εντυπωσιακό Γλύκο, θα μπορούσε να φτάσει σε ευρύτερη νίκη.

Αναιμικοί οι Θεσσαλονικείς, κατάφεραν να έχουν δύο (!) σουτ όλα κι όλα στο ματς και προβλημάτισαν –τουλάχιστον- με την απόδοσή τους και με το γκολ του Αθανασιάδη πήραν πολύ περισσότερα από όσα άξιζαν από το ματς. Με δέκα τελείωσαν το ματς λόγω αποβολής του Κατσουράνη.

Το ματς

Κάποιος –αφήνοντας στην άκρη τα γυαλιά οποιασδήποτε αποχρώσεως- πρέπει να αποδώσει τα εύσημα στον Γιάννη Αναστασίου… Ο άνθρωπος αυτός, με μπάτζετ υποπολλαπλάσιο του περσινού, με ένα ρόστερ που παρουσιάζει κενά, δίχως πολλές ποιοτικές λύσεις και με ελάχιστες (αν υπάρχει καμία) «πριμαντόνες» στη διάθεσή του, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ομάδα με όλη σημασία της λέξης.

Έχοντας απέναντί του τον ΠΑΟΚ, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ο νέος Ολυμπιακός στην ιεραρχία του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι γεμάτος με παίκτες γεμάτους παραστάσεις και παράσημα, φάνηκε από την αρχή μέχρι το τέλος η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο.

Οι Θεσσαλονικείς έμειναν για πολλή ώρα απλοί θεατές των προσπαθειών των «πρασίνων» που με πάθος και ασφυκτικό πρέσινγκ έκλεβαν εύκολα την μπάλα. Στη συνέχεια, με εντυπωσιακή ώρες-ώρες ποικιλία στον τρόπο ανάπτυξής τους βρέθηκαν τρεις φορές απέναντι στον Γλύκο, η ικανότητα και οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του οποίου (σε δύο περιπτώσεις) ήταν ο μοναδικός λόγος που μετά από 45 λεπτά το ματς ήταν ακόμη στο 0-0.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του πόσο εγκλωβισμένοι ήταν οι φιλοξενούμενοι είναι το γεγονός πως η συμμετοχή των δυο κεντρικών χαφ του «δικεφάλου του Βορρά» στο ματς (Μαντούρο και Κάτσε) εξαντλήθηκε σε μία κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Αλβανός μέσος.
Αυτή η αδυναμία των μέσων να παίξουν λίγη μπάλα άφησε τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη να παλεύουν μόνοι τους και ευθύνεται για το βράχνιασμα του Στέφενς, οι φωνές του οποίου για το θέαμα που παρουσίαζε η ομάδα του ήταν τόσο δυνατές που κάποιες φορές σκέπαζαν και τους 14.000 φιλάθλους που γέμισαν τη Λεωφόρο.

Έχοντας χάσει τέσσερις κλασικές ευκαιρίες σε ένα ημίχρονο, ήταν λογικό πολλοί να αρχίσουν να φέρνουν στο νου τους τα… φαντάσματα τους προηγούμενου ματς στην Τρίπολη, όπου με ανάλογη εικόνα για 45 λεπτά, τελικά οι «πράσινοι» έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι και ηττημένοι από το γήπεδο.

Ο Τριανταφυλλόπουλος, όμως, αποδείχθηκε ιδανικός όχι μόνο σε ρόλο δεξιού μπακ, αλλά και σε εκείνο του… γκοστμπάστερ! Ο αμυντικός του «τριφυλλιού» σκόραρε με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, σημειώνοντας το «παρθενικό» γκολ στην επαγγελματική του καριέρα κι έβαλε τον Παναθηναϊκό στη θέση του οδηγού.

Με την αντικατάσταση των Κάτσε και Νίνη με τους Λάζαρ και Λούκας, ο Στέφενς προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, όμως η κουταμάρα του Κατσουράνη να τραβήξει τον Μπεργκ μεταφράστηκε σε κόκκινη κάρτα και από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είπε «αντίο ζωή».

Ένα λεπτό αργότερα, ο Νάνο αποδείχθηκε… γίγαντας και μετά την ασίστ ουσιαστικά στο πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο του Παναθηναϊκού και «τελείωσε» το ματς, χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη στον Παναθηναϊκό, αφού το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε -κόντρα στην εικόνα του ματς- σε χρονικό σημείο που δεν πρόλαβε καν να αγχώσει τους γηπεδούχους.

Για τον ΠΑΟΚ εμφανίσεις σαν αυτές αποτελούν απόδειξη πως τα λεφτά –εκτός από την ευτυχία- καμιά φορά δεν αρκούν ούτε για να φτιάξεις ομάδα. Για το πώς ακριβώς γίνεται αυτό την απάντηση μάλλον έχει ο «θαυματοποιός» Αναστασίου, ο οποίος πλέον έχει δύο παζλ να λύσει. Πώς θα αποφορτίζει τον εμφανώς καταπονημένο Μπεργκ ώστε να δείξει ξανά την εκτελεστική του δεινότητα και πώς να πείσει τους πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας πως βρίσκονται σε καλό δρόμο –αλλά πάντως ακόμα στο δρόμο- για να κάνουν μια υπέρβαση (λέγε με Champions League) που στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε αδιανόητη.

Όλα αυτά βέβαια, θα κριθούν στα πλέι οφ και μέχρι τότε υπάρχει πολύς χρόνος… Και για τους δύο…

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ΟΠΑΠ:

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Αμπέντ (65’ Πράνιτς), Λαγός, Ατζαγκούν (84’), Μπεργκ, Καρέλης (74’ Κλωναρίδης).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Μαρινάκης, Ρισβάνης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Μαντούρο, Σαλπιγγίδης (63’ Χουσέν), Λίνο, Κάτσε (46’ Λάζαρ), Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Νάτχο, Νίνης (54’ Λούκας).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Στοχ, Ινσαουράλδε, Κίτσιου.

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.