Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πού θα βρείτε τις πιο φθηνές μπύρες στον κόσμο;

Φεβρουάριος 7th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Την στιγμή που στην Αθήνα το ποτήρι μπύρα στα μαγαζιά μόλις και μετά βίας πέφτει κάτω από τα 3€, σε άλλες πόλεις του κόσμου για την ίδια ποσότητα οι απανταχού μπυρο-λάτρεις πληρώνουν κάτι λιγότερο από 50 σεντς!

mpyraΌχι, δεν πρόκειται για «μαγειρεμένα» νούμερα, αλλά για ρεαλιστικές μετρήσεις της έγκυρης ιστοσελίδας Numbeo, η οποία συλλέγει πληροφορίες από όλον τον κόσμο αναφορικά με το κόστος ζωής.Σε ποιες πόλεις λοιπόν οι κάτοικοι έχουν την τύχη να απολαμβάνουν την πιο φθηνή μπύρα;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα πρωτεία κατέχει η πόλη Guangzhou στην Κίνα όπου το ποτήρι (0,5l) draught κοστίζει μόλις 0,27€. Ακολουθεί η Manila στις Φιλιππίνες γνωστή για τις άκρως δημοφιλείς ετικέτες San Miguel’s Pale Pilsen’s, Red Horse και Beer na Beer! Pale Pilsen, στην οποία το κόστος της draught ανέρχεται στα 0,36€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικονομίες των δύο αυτών χωρών αναπτύσσονται ταχύτατα, ενώ εξίσου «δυναμική» είναι η εγχώρια παραγωγή μπύρας. Η τρίτη θέση έχει άρωμα… Ευρώπης. Εδώ βρίσκουμε την πόλη Dnipropetrovsk στην Ουκρανία με 0,41€ το μισόλιτρο ποτήρι, ενώ τις επόμενες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν τρεις πόλεις της Σαουδικής Αραβίας, το Ad Dammam, η Riyadh και η Jeddah με 0,44€ το ποτήρι. Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι το αλκοόλ είναι παράνομο στην χώρα, η παραπάνω τιμή αφορά τις μπύρες χωρίς αλκοόλ.

Το Top 10 κλείνει με την Yogyakarta στην Ινδονησία (0,43€), το Hanoi στο Vietnam (0,45€) και τις πόλεις Lviv και Donetsk πάλι στην Ουκρανία (0,46€). Δείτε την φωτογραφία με τις μέσες τιμές για τις draught, τις εγχώριες και της μπύρες εισαγωγής για κάθε πόλη.

 

 

 

 

 

 

in2life

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 7th, 2014 at 22:13 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply