Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με 151 ψήφους η κατάργηση του ΕΟΠΥΥ…

Φεβρουάριος 7th, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΕΟΠΥΥMε 151 ψήφους υπέρ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και 119 κατά η Βουλή αποφάσισε την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και των 8.500 εργαζόμενών του που οδηγούνται στη διαθεσιμότητα. Στη θέση του ΕΟΠΥΥ δημιουργείται το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών υγείας.

Μάλιστα, υπό αίρεση ήταν η θετική ψήφος που έδωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, «ψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο, ψηφίζω ό,τι μπορεί να απομείνει, έστω και απ” τα υλικά κατεδάφισης ενός οικοδομήματος, που ως μέλος και ως βουλευτής του κόμματος της Αλλαγής είχαμε αρχίσει να οικοδομούμε…Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση προς τα μπρος, αλλά για οπισθοδρόμηση», πρόσθεσε και εμφανίστηκε αντίθετος στο καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο τίθενται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, προβλέποντας μάλιστα πως όσοι προσβάλλουν δικαστικά το νόμο (ως «εξαναγκασθέντες σε παραίτηση»), θα δικαιωθούν.

Να σημειωθεί ότι όσοι επιλέξουν να μείνουν στο ΕΣΥ θα πρέπει εντός επτά ημερών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου να υποβάλουν αιτήσεις για πρόσληψη τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στη συνέχεια θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα. Όταν, δε, θα επανέλθουν στο ΕΣΥ τότε θα πρέπει να έχουν κλείσει τα ιατρεία τους.

Σήμερα στον ΕΟΠΥΥ απασχολούνται περίπου 5.500 γιατροί εκ των οποίων οι 4.500 διαθέτουν ιδιωτικό ιατρείο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας περίπου 3.000 θα επιλέξουν να μην ενταχθούν στο ΕΣΥ ώστε να μην κλείσουν τα ιατρεία τους. Πρόκειται για τους πρώτους που θα γεμίσουν τη «δεξαμενή» των 11.000 απολύσεων του 2013.

aftodioikisi

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 7th, 2014 at 09:14 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply