Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Κοζάνη «ψηφίζει» Καρυπίδη, το κόμμα τον αποσύρει (Video)

Φεβρουάριος 7th, 2014 by Χρήστος Μίμης

karypidhs syrizaΣτην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή παραπέμπεται η τελική απόφαση για την «τύχη» της υποψηφιότητας του Θόδωρου Καρυπίδη. Ύστερα από τις ευρείες εσωκομματικές αντιδράσεις και το θέμα που δημιουργήθηκε ευρύτερα, με τις αντισημιτικές απόψεις του και την ανεκτική προς τη χρυσή Αυγή στάση του, όλα δείχνουν ότι η υποψηφιότητα βαίνει προς απόσυρση.

Ο Καρυπίδης με γραπτή του ανακοίνωση δηλώνει την πρόθεσή του να κατέβει ανεξάρτητος. Ειδικότερα απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση στον «κοινό αγώνα» προς όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας «ανεξαρτήτως “πολιτικών χρωμάτων” “ώστε ” το ενεργειακό  κέντρο της Ελλάδας να βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας,  της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης». Δηλώνει επίσης αντίθετος τόσο με τον αντισημιτισμό όσο και με τον φασισμό και πως παρά τις επιθέσεις θα αντισταθεί στην επικοινωνιακή «ανθρωποφαγία».

Nωρίτερα το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Μακεδονίας υπό την παρουσία του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση Κώστα Πουλάκη, πραγματοποιήθηκε άτυπη ψηφοφορία με αποτέλεσμα 9- 3 υπέρ του Καρυπίδη.


Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά μέσα της περιοχής ο Δημήτρης Βίτσας δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία και σημείωσε πως το ζήτημα είναι πολιτικό, «υπερβαίνει τη Δυτική Μακεδονία» και θα απασχολήσει αύριο τα όργανα όπου συλλογικά θα ληφθεί η οριστική απόφαση.

Την ψηφοφορία και το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει όμως το μέλος του περιφερειακού οργάνου Γιώργος Χιωτίδης ο οποίος αναφέρει «κλείσαμε κάνοντας μια ενδεικτική ψηφοφορία με το ζήτημα εαν επιθυμούμε ή όχι την απόσυρση της υποψηφιότητας Καρυπίδη και κατά πλειοψηφία αποφασίσαμε ότι δεν επιθυμούμε την απόσυρση της υποψηφιότητας Καρυπίδη».


Σύμφωνα πάντως με άλλες πηγές, η ψηφοφορία ισχύει και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ψηφοφορία διενεργήθηκε ενώ είχαν φύγει νωρίτερα μέλη του οργάνου που ήταν αντίθετα προς την υποψηφιότητα Καρυπίδη – στο περιφερειακό όργανο μετέχουν μέλη και από τους τέσσερις νομούς της περιφέρειας, οπότε τα στελέχη εκτός Κοζάνης, από τη Φλώρινα, την Καστοριά και τα Γρεβενά έφυγαν για να επιστρέψουν σπίτια τους.

Μαρία Μητσοπούλου

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Θ. Καρυπίδη εδώ

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 7th, 2014 at 12:17 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply