Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επαναφέρει την πρόταση για μείωση του αριθμού των βουλευτών ο Μητσοτάκης

Φεβρουάριος 7th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Την πρότασή του για μείωση του αριθμού των βουλευτών επανέφερε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
MITSOTAKISΟ κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον Αnt1, πρόσθεσε ότι «για να ψηφιστεί χρειάζεται μια απλή αλλαγή του εκλογικού νόμου» και συμπλήρωσε πως με αυτό τον τρόπο το ελληνικό Κοινοβούλιο θα έστελνε ένα καταλυτικό μήνυμα στους πολίτες. Εκτός από τον αριθμό των βουλευτών είπε ότι ζήτημα αποτελούν και τα προνόμια.

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολικών φυλάκων και της υπουργικής απόφασης που τους καλεί να κάνουν αιτήσεις για να γίνουν βοηθοί θαλάμου, είπε πως οι σχολικοί φύλακες θα βοηθήσουν το νοσηλευτικό έργο.

«Είναι 526 αιτήσεις, ένας στους τρεις θα βρει δουλειά. Προηγούνται οι τρίτεκνοι με το γράμμα του νόμου. Έχουμε εντάξει μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και τις ενδιάμεσες μορφές αναπηρίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τι θα γίνει με εκείνους που δεν θα πληρούν τα κριτήρια και τελικά δεν θα προσληφθούν και συμπλήρωσε:

«Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Ανάγκες υπάρχουν αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη τη συνολική ροή των αιτημάτων. Μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία, να εξασφαλίσουμε ότι κανείς δεν αδικείται». Πάντως, είπε ότι «το Δημόσιο σήμερα μας κοστίζει 8 δισεκατομμύρια λιγότερα από ότι μας κόστιζε το 2009».

ethnos

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 7th, 2014 at 14:32 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply