Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκδόθηκε το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Θ. Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία

Φεβρουάριος 7th, 2014 by Χρήστος Μίμης

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία – Υπό πίεση η ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οδηγήθηκε σε απόσυρση της υποψηφιότητας

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

Συγκεκριμένα, «η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή της συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τα στοιχεία και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, καθώς και την κρισιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη για την θέση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Και προσθέτει: «Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε αναζήτησή άλλης υποψηφιότητας, την οποία θα αποφασίσει η ΚΠΕ μετά από διαβούλευση με τις τοπικές οργανώσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας και ζήτημα άρσης της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ωστόσο η πλειοψηφία του οργάνου απέρριψε τέτοια συζήτηση.

Ο Θ. Καρυπίδης πάντως φέρεται αποφασισμένος να διεκδικήσει την περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας έστω και ως ανεξάρτητος υποψήφιος, μετά την αποτυχημένη απόπειρα του Δημήτρη Βίτσα και του Κώστα Πουλάκη να τον πείσουν να εγκαταλείψει την κούρσα.

Την απόφασή του αυτή ενίσχυσε και η υποστήριξη που προσέφερε το περιφερειακό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στη δυτική Μακεδονία που με ψήφους 9 υπέρ – 3 κατά σε άτυπη ψηφοφορία αργά το βράδυ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότηττάς του, ενάντια στις προθέσεις της ηγεσίας.

έθνος

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 7th, 2014 at 17:33 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply