Στα χέρια των ελληνικών αρχών…

filippidisΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αγγελου Φιλιππίδη, καθώς ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και κατηγορούμενος στο μεγάλο σκάνδαλο επέστρεψε με πρωϊνή πτήση των τουρκικών αερογραμμών από την Κωνσταντινούπολη με ώρα άφιξης στο Ελευθέριος Βενιζέλος τις 09.05.

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών συννενοήθηκε χθες βράδυ με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές την απέλαση του Φιλιππίδη στην Ελλάδα προκειμένου αναγκαστικά να επιστρέψει στη χώρα μας και να συλληφθεί στο Ελ. Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, υπήρξε επικοινωνία του γ.γ. του υπ. Εξωτρικών πρέσβη κ. Αν. Μητσιάλη με τον τούρκο ομόλογό του Φεριντούν Σινιρλιόγλου.

Με δεδομένο ότι σε βάρος του πρώην διοικητή του Τ.Τ. έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με την άφιξή του συνελήφθη και προσήχθη στην ΓΑΔΑ όπου και δήλωσε: «Προσήλθα οικειοθελώς όπως υποσχέθηκα χθες βράδυ»

Στη συνέχεια ο Αγγελος Φιλιππίδης θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψής του και αμέσως μετά θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Ο δικηγόρος του κ. Αθανάσιος Βαρλάμης τόνισε: «Υλοποιήθηκε αυτό που είχαμε πεί όταν όλοι μας αμφισβητούσαν».
http://www.tovima.gr/files/1/2014/02/05/photo22.JPG

Αριστερά: Το έγγραφο-δήλωση του Αγγ. Φιλιππίδη στις τουρκικές αρχές ότι σκοπεύει να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα “όπως αποφάσισε το δικαστήριο”

Η έρευνα

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ -υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Εν τω μεταξύ, έντονη ενόχληση στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του Άγγελου Φιλιππίδη και το επιχείρημά του ότι διώκεται λόγω των φιλικών του σχέσεων με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Ο κ. Καραμανλής έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Μακριά από εκείνον οποιαδήποτε σκέψη για πολιτικά ελατήρια ή άλλου είδους κίνητρα πίσω από τις έρευνες της δικαιοσύνης» έλεγαν στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή και σημείωναν με έμφαση ότι υπάρχουν σαφείς αποστάσεις από τον πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.